28. 11. 2021 - 10:02
Nezapamćena kriza drma Staru damu, samo petorica igrača...
907
Shares
Nezapamćena kriza drma Staru damu, samo petorica igrača Juventusa pokazali hrabrost

Nezapamćena kriza drma Staru damu, samo petorica igrača Juventusa pokazali hrabrost

28. 11. 2021 - 10:02
0
Shares

Stara dama prolazi kroz najveću krizu u posljednjih deset godina. Bianconeri su postali neprepoznatljivi i daleko su od vrha tabele Serije A.

Nakon što su sredinom sedmice poniženi u Londonu na gostovanju kod Chelseaja (0:4), novi udarac su pretrpili u subotu navečer.

Atalanta je s 0:1 pobijedila u Torinu te produbila krizu Bianconera koji sada za četvrtim mjestom kasne sedam bodova te je već sada upitan plasman u Ligu prvaka.


Poslije utakmice samo su petorica igrača pokazali hrabrost i stali pred razočarane navijače koji su često zviždali tokom meča.

S navijačima su se pozravili golman Szczesny, defanzivci Bonucci i De Ligt te Dybala i Cuadrado. Svi ostali su brže bolje otišli u svlačionicu.

Osim terena čelnike Juventusa treba brinuti i istraga pokrenuta od strane italijanskih vlasti zbog finanskih malverzacija.

U petak su "prečešljanje" prostorije torinskog velikana. Sumnjivi su podaci o kapitlnim dobicima i način na koji su realizovani određeni transferi.

Iz Juventusa su izdali saopštenje s porukom da su na raspolaganju istražnim organima s naglaskom da vjeruju kako je sve završeno regularno. Torinski klub rizikuje finansijsku kaznu i eventualno oduzimanje bodova.

Učitaj još novosti