28. 11. 2021 - 08:01
Ovakvu SIMULACIJU sigurno niste još vidjeli, pao kao POKOŠEN...
907
Shares
Ovakvu SIMULACIJU sigurno niste još vidjeli, pao kao POKOŠEN nakon kontakta sa SUDIJOM (VIDEO)

Ovakvu SIMULACIJU sigurno niste još vidjeli, pao kao POKOŠEN nakon kontakta sa SUDIJOM (VIDEO)

28. 11. 2021 - 08:01
0
Shares

U subotu je odigrana najveća utakmica južnoameričkog klupskog fudbala, finale Copa Liberdoresa. 


Na stadionu Cenenario u Montevideu snage su odmjerili Palmeiras i Flamengo. Svebrazilsko finale je donijelo očekivanu dramu, a pobjedik je odlučen tek poslije produžetaka.


Na kraju je Palmeiras postao prvi klub koji je u posljednje dvije decenije uspio odbraniti najprestižniji klupski trofej u Južnoj Americi zahvaljujući pobjedi 2:1.


Zeleni su poveli već u u 5. minuti preko Veige, a Flamengo izjednačuje u 72. minuti i susret odvodi u produžetke.

Junak Palmeirasa postao je Deyverson koji će nešto kasnije završiti na stubu srama svjetske sportske javnosti zbog do sada neviđene simulacije u posljednjim momentima.


Deyverson je u igru ušao na startu produžetaka, a nije mu bilo potrebno ni pet minuta da postigne gol za veliko slavlje svog tima. Na kraju je ostalo 2:1.

Brazilski ofanzivac je u posljednjim momentima napravio tragikomičnu simulaciju kada ga je sudija Pitana potapšao po leđima da ustane i nastavi igrati, a on je pao kao pokošen.


Palmeirasu je ovo bila treća titula u klupskoj historiji, a na ovoj utakmici su igrale neke od bivših zvijezda sa evropskih terena kao što su Gabigol, Filipe Luis, Diego, Felipe Melo...

Golove pogledajte OVDJE

Simulaciju pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti