26. 11. 2021 - 09:36
Katalonci: Zvijezda Barcelone dobila ponudu Newcastlea kojoj...
907
Shares
Katalonci: Zvijezda Barcelone dobila ponudu Newcastlea kojoj niko ne može parirati

Katalonci: Zvijezda Barcelone dobila ponudu Newcastlea kojoj niko ne može parirati

26. 11. 2021 - 09:36
0
Shares

Ousmane Dembele svakim danom je sve bliže odlasku iz Barcelone, objavio je katalonski Mundo Deportivo.

Francuski nogometaš ima ugovor do kraja sezone i već za 35 dana može početi slobodno pregovarati s drugim klubovima. Mundo Deportivo piše da je favorit za njegovo dovođenje Newcastle, klub koji je nedavno dobio saudijske vlasnike i postao klub s najbogatijim vlasnicima na svijetu.

"Dembele već ima astronomsku ponudu Newcastlea na stolu, ponudu kojoj Barcelona ne može parirati. Nude mu 15 miliona eura godišnje, još 15 miliona ako dođe u junu kao slobodan igrač i nude proviziju njegovom agentu. Čini se da Dembele odlazi", piše Mundo Deportivo.

Dembelea je Barcelona dovela prije četiri godine iz dortmundske Borussije za 135 miliona eura, a on je u Kataloniji više vremena proveo po bolnicama nego na terenu. Zbog toga mu je vrijednost pala na 50-ak miliona eura. 

"Novi Barcelonin trener Xavi pokušava uvjeriti Dembelea da bi u Barceloni bio važan igrač ako produži ugovor i da može postati najbolji krilni nogometaš svijeta. Dembele i ljudi oko njega misle da je odlazak bolja opcija", dodaje Mundo Deportivo.

Za Barcelonu je 24-godišnji Dembele odigrao 120 utakmica i postigao 30 golova uz 21 asistenciju. Za njega je zainteresovan i Manchester United, ali se ni taj velikan ne može boriti sa superbogatim Newcastleom u ovom trenutku.

Učitaj još novosti