26. 11. 2021 - 08:48
Xavijevih 5 kandidata za vođu napada! Koga Barcelona može dovesti?
907
Shares
Xavijevih 5 kandidata za vođu napada! Koga Barcelona može dovesti?

Xavijevih 5 kandidata za vođu napada! Koga Barcelona može dovesti?

26. 11. 2021 - 08:48
0
Shares

Barcelona mora da dovede napadača.

Naime, Katalonci su ostali bez Aguera, za koga se priča da je zbog problema sa srcem završio karijeru, a Xavi ne računa na Luuka De Jonga koji je bio "low-kost" kupovina tokom ljeta i Koemanova ideja.

Zbog svega toga u januaru i pored teške finansijske situacije klub mora da reaguje. Pominje se da bi probali čak da zamijene Frenkiea De Jonga za nekog napadača, recimo Sterlinga, ali Englez ima previsoku platu. Plus, ako budu prodavali nekadašnjeg igrača Ajaxa, veoma teško će dobiti 75 miliona, odnosno izvući novac, pogotovo jer je taj transfer nemoguć u januaru.

Mete su Timo Werner koji je nezadovoljan minutažom u Chelseaju, ali će ga se Tuchel teško odreći u narednom prelaznom roku, mada bi mogao u junu da napusti klub.

Direktor Mateu Alemanji pokušava da se dogovori sa Baselom oko pozajmice Arthura Cabrala, 23-godišnjeg Brazilca koji je dao 23 gola ove sezone i teroriše odbrane u Švicarskoj ligi. Ovaj fudbaler ima ugovor do ljeta 2023. vidjećemo hoće li Basel željeti da ga se odrekne već na proljeće.


Jasno, Barcaa bi željela Karima Adeyemija, kao i Bayern i par engleskih klubova, ali Nijemac iz Salzburga će teško promijeniti sredinu, a i kada bude odlazio Katalonci realno nemaju novac da se trkaju sa ostalim velikim klubovima.

Dani Olmo nije napadač, ali bi mogao da doprinese ofanzivi, no ni Red Bull Leipzig se sigurno neće odreći Španca na zimu. 

Bilo kako bilo, i dalje se Cabral čini kao najrealnija opcija, ali u Španiji sumnjičavo vrte glavom i pored golova koje je dao ove jeseni, pitanje je da li je on rješenje, pogotovo jer će mu biti potrebno vrijeme da se uklopi.

Učitaj još novosti