24. 11. 2021 - 21:12
VEČERAŠNJOM PARTIJOM POKAZAO DA JE BEZ PREMCA NA BALKANU Džeko...
907
Shares
VEČERAŠNJOM PARTIJOM POKAZAO DA JE BEZ PREMCA NA BALKANU Džeko stigao do velikog jubileja, stigao legednarnog Drogbu i stao uz rame sa Cristijanom Ronaldom

LIGA PRVAKA

VEČERAŠNJOM PARTIJOM POKAZAO DA JE BEZ PREMCA NA BALKANU Džeko stigao do velikog jubileja, stigao legednarnog Drogbu i stao uz rame sa Cristijanom Ronaldom

Sport.ba
24. 11. 2021 - 21:12
0
Shares

Inter u susretu 5. kola grupne faze Lige prvaka je s 2:0 slavio protiv Šahtara i stigao na rub nokaut faze. Najzaslužniji za pobjedu "Nerazura" je bio kapiten bh. reprezentacije i "devetka" tima Edin Džeko.

DIJAMANT JE HEROJ MEAZZE Džeki su golovi skinuli ogroman teret s leđa, to je ova reakcija i pokazala! A trenera Shakhtara doveo je na rub suza (VIDEO)

Dijamant je u razmaku od samo pet minuta postigao dva pogotka, te svom timu donio sigurnu prednost. To su Džeki bili deveti i deseti golovi u dresu Intera, drugi i treći u Ligi prvaka za ovaj klub, a Edin je došao i do velikog jubileja - 50 golova u evropskim takmičenjima.

Džeki je ovo 112. nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, a zabilježio je 50 golova. Od toga, 26 pogodaka Džeko je postigao u Ligi prvaka, još 24 u Evropa ligi.

Prvi Džekin gol s večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Džeko se tako na vječitoj listi strijelaca izjednačio s legendarnim Didierom Drogbom na devetnaestom mjestu koji također ima 50 pogodaka. Dijamantu je za ovaj podvig bilo potrebno 112 nastupa u Ligi prvaka, a to je potvrdila i zvanična stranica Lige prvaka.

Također, Džeko je postao treći najstariji igrač koji je uspio postići dva pogotka na jednoj utakmici u Ligi prvaka. Ispred njega su samo Filippo Inzaghi s 37 godina i 86 dana i Cristiano Ronaldo s 36 godina i 270 dana. Šta reći nego bravo majstore...

Učitaj još novosti