24. 11. 2021 - 20:48
Džeko s dva pogotka doveo Inter na prag nokaut faze, Peljto...
907
Shares
Džeko s dva pogotka doveo Inter na prag nokaut faze, Peljto odlično sudio u pobjedi Ajaxa

LIGA PRVAKA

Džeko s dva pogotka doveo Inter na prag nokaut faze, Peljto odlično sudio u pobjedi Ajaxa

24. 11. 2021 - 20:48
0
Shares

U okviru petog kola grupne faze Lige prvaka Inter je večeras na Giuseppe Meazzi savladao ekipu Shakhtara sa 2:0. 

Oba pogotka Nerazzurri su postigli u drugom poluvremenu, a autor oba gola bio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Dijamant je prvo pogodio u 61. minuti utakmice, da bi samo šest minuta kasnije nakon centaršuta Ivana Perišića glavom zatresao mrežu Ukrajinaca i tako stavio tačku na večerašnji susret.

U drugom susretu Ajax je nakon preokreta stigao do velike pobjede protiv eipe Besiktasa. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:1 u korist gostiju iz Nizozemske.

Besiktas je poveo u 22. minuti utakmcie kada je bosanskohercegovački sudija, Irfan Peljto pokazao na jedanaesterac nakon konsultacije sa VAR-om. Sa bijele tačke siguran je bio Ryan Ghezzal.

Ipak, na poluvremenu u igru je ušao Sebastian Haller, a ispostaviće se da je to bio pun pogodak kao potez, jer je Haller sa svoja dva pogotka u 54. i 69. minuti utakmice donio preokret svojoj ekipi.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić je na terenu proveo 81. minut, nakon čega je zamijenjen, a u igru je ušao Ucan. 

Naš Irfan Peljto je sudio zaista na vrhunskom nivou, te se sigurno pokazao u sjajnom svijetlu u ovako važnom susretu kojeg mu je dodijelila UEFA.

Učitaj još novosti