23. 11. 2021 - 22:38
Ronalda su ismijavali zbog užasnog slobodnjaka, ušutkao ih je...
907
Shares
Ronalda su ismijavali zbog užasnog slobodnjaka, ušutkao ih je BRUTALNO novim nestvarnim poduhvatom

LIGA PRVAKA

Ronalda su ismijavali zbog užasnog slobodnjaka, ušutkao ih je BRUTALNO novim nestvarnim poduhvatom

23. 11. 2021 - 22:38
0
Shares

Nogometaši Manchester Uniteda su se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka večerašnjoj pobjedom u Villarrealu rezultatom 2:0.

Ronaldovi "anđeli čuvari" prošli pakao: Na oko elegantni, u duši zloglasni komandosi

United je u ovom susretu prvi put s klupe vodio Michael Carrick umjesto smijenjenog Olea Gunnara Solskjaera i odmah je upisao trijumf, a junak pobjede Crvenih đavola je bio Cristiano Ronaldo.

Obje ekipe su igrale veoma oprezno i prije vodećeg pogotka Portugalca u 78. minuti vidjeli smo po jednu dobru priliku na obje strane. Gol pogledajte OVDJE, kao i čudesnu odbranu De Gee.

Villarreal je svoju veliku priliku imao u 59. minuti kada je Manu Trigueros šutirao iz voleja i poslao "žabicu" s deset metara, a David De Gea je čudesno intervenisao i spasio svoju mrežu.

To je Ronaldu bio čak 800. gol u karijeri računajući klupske i reprezentativne mečeve te obzirom kako igra nema sumnje da će popraviti svoj učinak.

U dresu Reala je postigao 451 gol, za Manchester United 129, za Juventus 101, a za Sporting pet. U dresu Portugala je protivničku mrežu tresao 115 puta.

U 71. minuti je u stopostotnoj prilici za United bio Jadon Sancho, no Geronimo Rulli je bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Vodeći pogodak je viđen u 78. minuti. Rulli je dodao loptu do Etiennea Capouea koji je bio neoprezan, Fred mu je izbio a ona je došla do Ronalda koji je bez gledanja šutirao iz okreta i lobovao golmana za 1:0 i nagovještaj prolaska Uniteda u osminu finala elitnog evropskog klupskog nogometnog takmičenja. Pogodak možete pogledati ovdje.

Pogodak za konačnih 2:0 je viđen u 90. minuti. Nakon brzog kontranapada Bruno Fernandes je asistirao Sanchu koji sa ivice kaznenog prostora iskosa sa desne strane pogađa same rašlje.

Inače, Ronaldo je u ovom meču stigao do nevjerovatnog poduhvata. U prvom poluvremenu bio je dosta skroman, imao je priliku iz slobodnog udarca, ali se nije proslavio.

Iz odlične pozicije šutirao je pravo u živi zid. To je bio njegov 34. uzastopni promašaj iz slobodnjaka u Ligi prvaka zbog čega su ga mnogi ismijavali na društvenim mrežama.

Odgovor kritičarima je stigao u drugom poluvremenu kada je u 78. minuti zabio za vodstvo Crvenih đavola lijepim lob udarcem s ivice kaznenog prostora. To mu je bio čak 800. gol u karijeri računajući klupske i reprezentativne mečeve te obzirom kako igra nema sumnje da će popraviti svoj učinak.

U dresu Reala je postigao 451 gol, za Manchester United 129, za Juventus 101, a za Sporting pet. U dresu Portugala je protivničku mrežu tresao 115 puta.

Villarreal - Manchester United 0:2 (Ronaldo 78', Sancho 90')

 

 

Učitaj još novosti