23. 11. 2021 - 22:56
Chelsea razbio Juventus i prošao u nokaut fazu, šest golova u...
907
Shares
Chelsea razbio Juventus i prošao u nokaut fazu, šest golova u Švicarskoj

LIGA PRVAKA

Chelsea razbio Juventus i prošao u nokaut fazu, šest golova u Švicarskoj

23. 11. 2021 - 22:56
0
Shares

Nogometaši Chelseaja su pobijedili Juventus ubjedljivim rezultatom 4:0 u petom kolu grupe F i plasirali se u osminu finala Lige prvaka.

Londonska ekipa je dočekala Juventus koji je već osigurao plasman dalje, te je opravdala ulogu favorita.

Plavci su poveli u 25. minuti nakon kornera. Rüdiger je igrao rukom i lopta se dobila do Chalobaha koji je pogodio, a srbijanski sudija Jovanović je priznao pogodak.

U drugom poluvremenu u razmaku od samo dvije minute Chelsea je osigurao pobjedu. James je u 56. minuti pogodio za 2:0, Hudson-Odoi u 58. za 3:0, a oporavljeni Werner u 90+5. za konačnih 4:0.

U ovoj grupi je jasno i ko će nastaviti evropsku avanturu u Evropskoj ligi nakon što su Malmö i Zenit remizirali rezultatom 1:1. Pogodak za domaćina je postigao Rieks u 28. minuti, a u 52. minuti Dzjuba je promašio penal za Zenit. Tačnije, golman Dahlin mu je odbranio udarac po sredini gola. Ruska ekipa je ostala sa igračem manje u 86. minuti kada je isključen Čistjakov, no u 90+2. minuti Rakickij je pogodio za 1:1 i odlazak u Evropsku ligu.

Anel Ahmedhodžić je igrao čitav susret za Malmö i dobio je žuti karton u 56. minuti, dok Adi Nalić nije ulazio u igru.

U susretu grupe F Atalanta je osvojila bod na gostovanju kod Young Boysa rezultatom 3:3 i ostala je u utrci za plasman u nokaut fazu.

Manchester United je današnjim trijumfom u Villarrealu rezultatom 2:0 prošao dalje, a o drugom putniku među šesnaest najboljih evropskih ekipa odlučit će Atalanta i Villarreal u međusobnom dvoboju u posljednjem kolu u Bergamu.

Atalanti za prolazak dalje u tom susretu odgovara samo pobjeda, dok u preostale dvije varijante Villarreal ide u osminu finala.

Grupa F

Young Boys - Atalanta 3:3 (Siebatcheu 39', Sierro 80', Hefti 84' - Zapata 10', Palomino 51', Muriel 88')

Villarreal - Manchester United 0:2 (Ronaldo 78', Sancho 90')

Učitaj još novosti