23. 11. 2021 - 20:45
Ronaldo i Sancho odveli United u nokaut fazu Lige prvaka, De...
907
Shares
Ronaldo i Sancho odveli United u nokaut fazu Lige prvaka, De Gea pravi junak

LIGA PRVAKA

Ronaldo i Sancho odveli United u nokaut fazu Lige prvaka, De Gea pravi junak

23. 11. 2021 - 20:45
0
Shares

Nogometaši Manchester Uniteda su se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka večerašnjoj pobjedom u Villarrealu rezultatom 2:0.

United je u ovom susretu prvi put s klupe vodio Michael Carrick umjesto smijenjenog Olea Gunnara Solskjaera i odmah je upisao trijumf, a junak pobjede Crvenih đavola je bio Cristiano Ronaldo.

Obje ekipe su igrale veoma oprezno i prije vodećeg pogotka Portugalca u 78. minuti vidjeli smo po jednu dobru priliku na obje strane. Gol pogledajte OVDJE, kao i čudesnu odbranu De Gee.

Villarreal je svoju veliku priliku imao u 59. minuti kada je Manu Trigueros šutirao iz voleja i poslao "žabicu" s deset metara, a David De Gea je čudesno intervenisao i spasio svoju mrežu.

U 71. minuti je u stopostotnoj prilici za United bio Jadon Sancho, no Geronimo Rulli je bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Vodeći pogodak je viđen u 78. minuti. Rulli je dodao loptu do Etiennea Capouea koji je bio neoprezan, Fred mu je izbio a ona je došla do Ronalda koji je bez gledanja šutirao iz okreta i lobovao golmana za 1:0 i nagovještaj prolaska Uniteda u osminu finala elitnog evropskog klupskog nogometnog takmičenja. Pogodak možete pogledati ovdje.

Pogodak za konačnih 2:0 je viđen u 90. minuti. Nakon brzog kontranapada Bruno Fernandes je asistirao Sanchu koji sa ivice kaznenog prostora iskosa sa desne strane pogađa same rašlje.

Villarreal - Manchester United 0:2 (Ronaldo 78', Sancho 90')

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti