23. 11. 2021 - 20:41
Bayern u snježnim uvjetima savladao Dynamo i zadržao...
907
Shares
Bayern u snježnim uvjetima savladao Dynamo i zadržao stopostotan učinak, meč obilježila golčina Lewandowskog

LIGA PRVAKA

Bayern u snježnim uvjetima savladao Dynamo i zadržao stopostotan učinak, meč obilježila golčina Lewandowskog

23. 11. 2021 - 20:41
0
Shares

Nogometaši Bayerna pobijedili su u Kijevu u 5. kolu Lige prvaka ekipu Dynama rezultatom 2:1 te su tako zadržali stoprocentni učinak u grupnoj fazi elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Bavarci su se bolje snašli na početku utakmice na snijegom okovanom terenu, a već u 14. minuti su došli u vodstvo i to kako. Lewandowski se sjajno snašao nakon jedne odbijene lopte i maestralnim makazicama postigao pogodak za 0:1. Golčinu pogledajte OVDJE.

Bayern je i nakon gola imao terensku inicijativu te veliki broj šansi, dok je i Dynamo opasno prijetio te je lako mogao doći do barem jednog pogotka.

Ipak, tri minute prije odlaska Bayern je udvostručio prednost. Tolisso je uposlio Comana koji je izašao sam pred domaćeg golmana te ga rutinski matirao za 0:2 na poluvremenu. Gol pogledajte OVDJE, kao i veliku grešku Neuera koja nije kažnjena.

U drugom poluvremenu u potpunosti se probudila domaća ekipa koja je žestoko krenula po gol pa su nagradu za dobru partiju dobili u 70. minuti kada je Harmaš bez problema pogodio nakon odličnog proigravanja Cigankova. Ipak, do kraja meča nisu imali snage da se potpuno vrate u igru pa je ostalo konačnih 1:2.

Bayern se već ranije plasirao u nokaut fazu, a večeras su novom pobjedom samo učvrstili prvo mjesto. Sada imaju devet bodova više od drugoplasirane Barcelone, koja svoj meč 5. kola igra večeras.

Dynamo je ostao na posljednjoj poziciji te bez teoretskih šansi za plasman u narednu fazu. Bayern u posljednjem kolu grupne faze dočekuje Barcelonu, dok će Dynamo ići na gostovanje Benfici.

Rezultat i strijelci:

Dynamo - Bayern 1:2 (Harmaš 70' - Lewandowski 14', Coman 42')

Učitaj još novosti