22. 11. 2021 - 08:13
Real napokon pronašao ono što dugo traži: Zamjena za Modrića...
907
Shares
Real napokon pronašao ono što dugo traži: Zamjena za Modrića je njegov sunarodnjak i zvijezda jedne od najjačih liga Evrope

LOVRO MAJER NAVODNO NA METI KRALJEVA

Real napokon pronašao ono što dugo traži: Zamjena za Modrića je njegov sunarodnjak i zvijezda jedne od najjačih liga Evrope

22. 11. 2021 - 08:13
0
Shares

Luka Modrić je jedan od najboljih veznjaka ne samo Reala nego i cijele planete, a to je dokazao 2018. godine kada je osvojio Zlatnu loptu.

ZBOG OVOGA JE APSOLUTNI FUDBALSKI GENIJALAC Modrić kao nekada Guti: Mogao dati lagan gol, a on se odlučio na asistenciju!

Jedini fudbaler koji je u zadnjoj deceniji prekino dominaciju Cristiano Ronalda i Lionel Messija, a Real se sada susreće sa velikim problemom. 

36-godišnji reprezentativac Hrvatske na kraju sezone gotovo sigurno napušta Santiago Bernabeu, a klub još nije pronašao nekoga ko će ga na adekvatan način zamjeniti. Doveden je Eduardo Camavinga, ali je pravo pitanje da li je on taj kalibar koji će ga moći odmjeniti, a to će vrijeme pokazati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Prema navodima španskih medija, Ancelotti je zainteresovan za veznjaka Rennaisa koga naziva prirodnim nasljednikom Modrića. Razlog je jednostavan jer je i on Hrvat, a riječ je o Lovri Majeru. 23-godišnji Lovro je zapao za oko i Ancelottija puno posječa na starijeg saigrača iz reprezentacije. 

Lovro je tokom ljetnog prelaznog roka prešao iz redova Dinamo Zagreba u Ligue 1 i čini se kao odličan potez. Međutim, sada bi mogao napraviti veliki iskorak u karijeri i biti neko ko će nastaviti tamo gdje je Luka stao. Gotovo sigurno ne postoji igrač kvaliteta kakve posjeduje Modrić, ali sigurno da bi Lovro to mogao koliko toliko nadomjestiti.

Ipak, ne bi Ancelotti bio toliko zainteresovan da u njemu nije porepoznao ono nešto. Real bi mogao imati problema jer su velikani poput Bayern Minhena i Manchester Uniteda takođe zainteresovani za reprezentativca Hrvatske. Rennais je sigurno pogodio sa dovođenjem Hrvata i mogao bi ubrzo dobro da ga naplati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Ostaje da sačekamo i vidimo da li će zaista Kraljevski klub Hrvata zamjeniti Hrvatom i da li će to biti dobitna kombinacija.

Učitaj još novosti