20. 11. 2021 - 09:14
Ibra je bio opasan, ali je naletio na pogrešnog: Ibru je 20 cm...
907
Shares
Ibra je bio opasan, ali je naletio na pogrešnog: Ibru je 20 cm niži mangup ponizio za sva vremena

Ibra je bio opasan, ali je naletio na pogrešnog: Ibru je 20 cm niži mangup ponizio za sva vremena

20. 11. 2021 - 09:14
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je u dvije decenije dugoj karijeri na terenu imao dosta teških "neprijatelja", ali se nikad nije ustručavao da kaže ono što misli.
Obzirom da ima 40 godina Ibra je u međuvremenu dosta sazrio kao igrač i postao planetano popularan, međutim dojam je da se nije promijenio.

Kako i sada tako je i na samim početku karijere volio da ''bocne'' protivnika, pogodi ga u živac, uvrijedi i uđe u konflikt. Posljednji pravi primjer je duel sa Romeluom Lukakuaom početkom 2021. godine.

Ibrini rivali su obično bili ti koji su izvlačili deblji kraj, međutim nije robusni Belgijanac jedini koji je stao na crtu Šveđaninu bh. korijena te mu se hrabro suprostavio.

Sada već legendarni napadač je jedan od rijetkih koji je igrao za tri najveća italijanska kluba. Njegova avantura na Apeninima je počela 2004. godine kada je nastupio za Juventus gdje je proveo dvije sezone.

screenshot-12

Tada je Serije A bila nešto drugačija nego danas. U najjačem rangu italijanskog fudbala igrale su ekipe koje danas nema na fudbalskoj mapi. Tada je izuzetno jak i konkurentan tima imala i Messina za koju je između ostalih nastupao i Zlatan Muslimović.

Upravo je na meču protiv Messine Ibrahimović doživio jedno od najtežih poniženja u karijeri. Bilo je to 2005. godine kada je tada mlađahni Ibra ušao u duel sa Carmineom Coppolom.

Bio je to duel Davida i Golijata, 20 centimetara niže Coppola se hrabro suprostavio Ibrahimoviću te ga je povukao i za nos. Neko ko do sada to nije uradio.

"Imao sam i ja konflikt sa Ibrahimovićem baš kao i Lukaku. Stavio sam ruke na tada mlađahnog Zlatana. Tada je igrao za Juventus. U duel sam ušao poprilično žestoko", prisjetio se italijan nedavno.

"Rekao mi je nešto što nije trebao. Šta tačno?Recimo da to nisu bile baš lijepe riječi o o mojoj majci, ali ni ja se nisam štedio", dodao je Coppola.

"Poslije utakmice sam mu tražio dres. Nikad se nisam bojao ničega u životu. Zlatan je vanzemaljac, jedan od rijetkih u svijetu fudbala, ali i ja sam odrastao na ulici i naučio sam da se ne bojim", poručio je Italijan.

Inače, Coppola nije imao ni blizu uspješnu karijeru kao Ibrahimović. Ovaj 42-godišnjak je u penziji već dugi niz godina. Bivši veznjak je za Messinu je igrao od 2001. do 2008. godine gdje je istinska legenda. Veliki je navijač Napolija.

Pogledajte OVDJE.
 

Učitaj još novosti