20. 11. 2021 - 09:09
Sama nogometna ‘krema’! Postava sastavljena od igrača koji bi...
907
Shares
Sama nogometna ‘krema’! Postava sastavljena od igrača koji bi mogli propustiti Katar tjera strah u kosti

Sama nogometna ‘krema’! Postava sastavljena od igrača koji bi mogli propustiti Katar tjera strah u kosti

20. 11. 2021 - 09:09
0
Shares

Za manje od godinu dana počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a dosad je poznato 13 od 32 reprezentacije koje će se od 21. novembra do 18. decembra naredne godine boriti za naslov najboljeg na svijetu.

screenshot-10

Na Mundijal putuje pet reprezentacija iz Afrike, četiri (plus Katar kao domaćin) iz Azije, 13 iz Europe, tri iz Sjeverne i Srednje Amerike, četiri iz Južne te još dvije reprezentacije iz interkontinentalnog baraža.

Uz domaćina Katar, nastup na Svjetskom prvenstvu osigurali su Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Hrvatska, Nizozemska, Njemačka, Španjolska, Srbija, Brazil i Argentina.

Kvalifikacije su još uvijek u tijeku u ostalim konfederacijama, a sve će biti završeno u junu naredne godine kad se igra interkontinentalni baraž.

Za razliku od kvalificiranih reprezentacija koje imaju godinu dana za pripremu, one druge će još mjesecima živjeti u neizvjesnosti, a s njima i neke od najvećih zvijezda elitnog nogometa.

U izrazito teškim europskim dodatnim kvalifikacijama bez plasmana u Katar mogli bi ostali Italija, Portugal ili Poljska, drugim riječima Gigio Donnarumma, Giorgio Chiellini, Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Robert Lewandowski…

U Africi je na programu još jedna runda završnih kvalifikacija (na dva susreta) i plasman tek mora izboriti zvijezdama pretrpani Egipat kojeg predvodi Liverpoolov as Mohamed Salah.

Postava nogometaša koji bi mogli propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru (3-4-3): Donnarumma; Koulibaly, Chiellini, Alaba; Hakimi, Jorginho, Bruno Fernandes, Robertson; Salah, Lewandowski, Cristiano Ronaldo.

Izvor:AM

Učitaj još novosti