13. 11. 2021 - 19:10
Jedan od vodećih stručnjaka u bh. selekciji prozvao alibi...
907
Shares
Jedan od vodećih stručnjaka u bh. selekciji prozvao alibi igrače: Vođa se ne postaje po Facebooku i Instagramu već na travnjaku

RUSMIR CVIKO

Jedan od vodećih stručnjaka u bh. selekciji prozvao alibi igrače: Vođa se ne postaje po Facebooku i Instagramu već na travnjaku

13. 11. 2021 - 19:10
0
Shares

Gost u studiju Nove BH na utakmici Bosna i Hercegovina - Finska bio je naš trener Rusmir Cviko koji je govorio o alibi igračima u reprezentaciji.

Nije govorio o imenima, ali je rekao da nam je falio vođa na terenu, te da se vođa ne postaje na društvenim mrežama već na travnjaku. 

- Imamo alibi igrače u reprezentaciji, neću o imenima, ali naši navijači nisu naivni, vide oni to sve. Treba pozitivno razmišljati i napraviti okruženje gdje ćemo zdravije i zrelije razmišljati. Kada dođemo da napravimo iskorak, onda je to nama jako teško. Igrači koji trebaju da preuzmu inicijativu, koji trebaju da su vođe i koji su vođe van terena, često to ne budu na terenu, rekao je Cviko za Novu BH i dodao: 

- Sada se vidi zašto nama fali Edin Džeko, sigurno bi bilo bolje, ali ovi igrači koji su bili danas tu su morali napraviti nešto. Nisu prepoznali na terenu da moraju biti vođe. Vođe se prepoznaju na terenu, a ne po Facebooku ili Instagramu. To je problem kod nas, neću reći još neke druge stvari, žao mi je što se ovo desilo, žao mi je svih ljudi u BiH, ali se treba napraviti analiza, mora se znati kako se treba ponašati jer je državni grb svetinja. Dok se ne počnemo tako ponašati nema napretka.

Učitaj još novosti