13. 11. 2021 - 19:42
Piksi i Srbija napadaju Portugalce svim silama!
907
Shares
Piksi i Srbija napadaju Portugalce svim silama!

Piksi i Srbija napadaju Portugalce svim silama!

13. 11. 2021 - 19:42
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u Portugalu odlučujući meč u kvalifikacijama za direktan prolaz na Mundijal (nedjelja, 20.45 časova). "Orlovima" za taj cilj igra samo pobjeda, a selektor Dragan Stojković Piksi je tako i pristupio zadatku u Lisabonu shodno tome da će na teren izvesti krajnje ofanzivnu postavu.

 

Ako šta nije očekivano, onda je to momenat prinudne opcije. Matija Nastastić neće moći da nastupi zbog povrede, pa će ga na poziciji centralnog defanzivca zamijeniti Miloš Veljković u trojnoj štoperskoj liniji. Strahinja Pavlović i Nikola Milenković kompletiraju bedem pred golmanom.

Očekuje se start Predraga Rajkovića među stativama, dok će bekovi više biti krila sa limitiranim zadacima u odbrani.

Po bokovima će djelovati Filip Kostić i Nemanja Radonjić, dva prilično ubojita igrača i opasna po protivnički gol. Njihova vrhunska ofanziva biće praćena nešto slabijom reakcijom pozadi, pa će tu morati da skupljaju dva zadnja vezna.

Rizik je prisutan, ali je opravdan. Tako će, takođe, Semedo i Cancelo, ultra ofanzivni bekovi Portugalaca morati da razmišljaju i o defanzivi, što nisu navikli u svojim klubovima, ali ni u nacionalnim operacijama.

Šef operacija među "orlovima", po navici, biće Dušan Tadić koji će distribuirati loptu i pronalaziti pasove za Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Napadački potencijal srpske selekcije odavno nije bio ovako veliki, a sastav izgleda prilično kompaktno za zadatak koji slijedi.

Učitaj još novosti