13. 11. 2021 - 18:10
Ivaylo Petev na pres konferenciji komentarisao nastup Miralema...
907
Shares
Ivaylo Petev na pres konferenciji komentarisao nastup Miralema Pjanića: Evo šta je poručio bugarski stručnjak

IZVEO GA ZBOG POVREDE

Ivaylo Petev na pres konferenciji komentarisao nastup Miralema Pjanića: Evo šta je poručio bugarski stručnjak

13. 11. 2021 - 18:10
0
Shares

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je na pres konferenciji nakon utakmice istakao da smo odigrali loše i da moramo pronaći razlog našeg poraza. 

Istakao je da smo se puno trudili da dođemo do ovakve situacije u kojoj smo danas, no na kraju nismo uspjeli da je iskoristimo. 

- Bilo je previše grešaka, odigrali smo lošu utakmicu, nisam to očekivao, moramo pronaći razlog našeg poraza od selekcije Finske, rekao je Petev i dodao: 

- Imali smo dominaciju u uvodnom dijelu utakmice i dvije dobre šanse koje nismo uspjeli da iskoristimo. Primamo gol sa osam-devet igrača iza lopte, to je po meni nevjerovatno. Imamo puno iskusnih igrača, iskreno da kažem žao mi je jer smo se trudili da dođemo u situaciju u kojoj smo danas, na kraju je nismo uspjeli da iskoristimo.

Bilo je govora i o spornim situacijama, jedanaestercu koji nije sviran na 0:0 za nas, te pogotku Finaca iz ofsajda za 3:1, piše Oslobođenje. 

- Da li je bilo ili nije bilo, ne znam. Mi smo ranije igrali puno bolje nego sada i da smo 50 posto igrali kao ono što smo trenirali, danas bismo pobijedili bez ikakve muke. Ne znam da li smo izgorjeli u želji, malo sam razočaran, dodao je naš selektor, te zatim komentarisao Miralema Pjanića. 

- Pjanić je imao povredu zbog koje je ispao iz ritma, pao je fizički i zato je izašao ranije. To je situacija takva kakva jeste, izveo sam ga zbog povrede. 

Nije želio naš selektor govoriti ništa o selekciji Ukrajine jer je bio više nego razočaran gubitkom bodova protiv Finske. 

- Ne mogu reći ništa o Ukrajini, idemo se odmoriti, imamo još dva dana, moramo odigrati puno bolje nego danas, to je sigurno. Loše smo igrali bez obzira na formaciju, igrali smo loše, svi smo bili ispod naše razine, kazao je bugarski stručnjak koji je istakao da nije zadovoljan ovim ciklusom. 

- Danas smo izgubili, došli smo u situaciju da ne idemo na Mundijal, naravno da nisam zadovoljan. Moramo nastaviti dalje, da vidimo zbog čega je to došlo danas i da se to više ne ponavlja. 

Za kraj je Petev istakao da nije ljut ni na jednog igrača posebno, te da mu jedna loša utakmica neće promijeniti mišljenje o njima. 

- Nisam ljut na igrače, nisam neko ko nakon jedne utakmice promijeni mišljenje. Meni je bitno da saznam zbog čega smo odigrali ovako loše, igrači su tu svakodnevno, svaki igrač koji je ovdje daje maksimum i jedna ovakva utakmica mi neće promijeniti mišljenje o njima, rekao je selektor i otkrio da je povreda Kolašinca teže prirode. 

- Mislim da je nešto teže, smatram da neće igrati Kolašinac u utorak.

Učitaj još novosti