19. 10. 2021 - 16:00
Novi vlasnik počinje s BAHATIM RAZBACIVANJEM NOVCA: Newcastle...
907
Shares
Novi vlasnik počinje s BAHATIM RAZBACIVANJEM NOVCA: Newcastle daje 100 miliona eura za zvijezdu Bundeslige

ŽELE BELLINGHAMA IZ BORUSSIJE D.

Novi vlasnik počinje s BAHATIM RAZBACIVANJEM NOVCA: Newcastle daje 100 miliona eura za zvijezdu Bundeslige

Sport.ba
19. 10. 2021 - 16:00
0
Shares

Newcastle United je prije nekoliko dana dobio novog vlasnika, i to ne bilo kakvog, a dolaskom princa Saudijske Arabije Mohammed bin Salmana popularne Svrake su postale najbogatiji klub na planeti.

Želja novog vlasnika jeste da klubu vrati nekadašnju slavu, a to želi da uradi ulaganjem ogromnog novca i dovođenjem velikih igrača.

Prema navodima ostrvskih medija, princ planira 200 miliona eura dati za januarski prelazni rok, a već se pominju velika imena koja žele da dovedu. Trenutno problem pravi to što su već 3 trenera odbila da dođu na ambiciozan projekat, a to su Zinedine Zidane, Brendan Rodgers i Antonio Conte.

Prema navodima TodoFichajesa uprava Svraka sprema veliki transfer i spremni su čak da izdvoje 100 miliona samo za jednog igrača. Zvijezda Bundeslige i Borussije Dortmund, Jude Bellingham, je zapao za oko Newcastelu i spremni su izdovjiti pravo malo bogatstvo da ga dovedu na St James' Park.

Dortmund je dobro poznat po tome da potpišu igrača za mele pare, razvij ih, a zatim ih prodaju za veliku cifru. 18-godišnji Englez se smatra jednim od najtalentovanijih igrača na planeti i nije ni čudo što ga Dortmund cijeni 100 miliona.

Ove sezone je mladi Englez odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima i stigao da se upiše 2 puta u listu strijelaca, a pored svog imena ima i 6 asistencija. Prošle godine je Bellingham iz Birminghama stigao na Signal Idua Park, a Milioneri su za njega platili 23 miliona i sada bi mogli 5 puta više da zarade.

Ukoliko misle za koju godinu da naprave ozbiljan tim koji će se ravnopravno nositi sa velikanima Premier lige, moraće dovesti zaista velike zvijezde. 

Učitaj još novosti