16. 10. 2021 - 08:12
BIVŠI PREDSJEDNIK BARCE:" Za Dembelea sam odbio više nego što...
907
Shares
BIVŠI PREDSJEDNIK BARCE:

Transfer groznica

BIVŠI PREDSJEDNIK BARCE:" Za Dembelea sam odbio više nego što smo platili, a Coutinha je želio Messi, DA SAM OSTAO JA OSTAO BI I ON"

16. 10. 2021 - 08:12
0
Shares

Omraženi predsjednik, za čije vladavine je Barcelona stigla do milijardu eura minusa, dao je ovog tjedna seriju intervjua za španjolske medije u kojima je govorio o klupskoj politici koju su navijači, novinari i stručnjaci označili potpuno promašenom.

Bartomeu je bio skoro sedam godina na čelu Barcelone. Pod njegovom vladavinom klub je osvojio jednu Ligu prvaka i bio je četiri puta prvak Španjolske. No, odrađeni su potpuno promašeni transferi poput onih Philippea Coutinha, Ousmanea Dembelea i Antoinea Griezmanna koje je Laporta u intervjuu branio.

I Messi je želio Coutinha
"Svi treneri u klubu bili su oduševljeni idejom da dovedemo Coutinha. osobito nakon što nam je Andres Iniesta rekao da odlazi. Messi i Suarez su nas hrabrili i tvrdili da je to sjajan transfer. On je u Barcelonu došao kao najbolji igrač Premiershipa, a u Barceloni nije uspio zbog raznih objektivnih okolnosti", rekao je Bartomeu i nastavio:

"Što se Dembelea tiče, mislim da je riječ o sjajnom igraču čije vrijeme tek dolazi. Jedan engleski klub je prošle godine želio Ansua Fatija koji ga je odbio. Nakon toga je za Dembelea ponudio više nego što smo ga mi platili, ali ja sam ga zadržao jer je bio u klupskim dugoročnim planovima. Griezmann je bio naš dugogodišnji plan. Imali smo novca za njega i zato smo ga kupili. Nije tu bilo nikakvih posebnih dogovora, nego smo isplatili čitavu odštetnu klauzulu."

Lionel Messi je s Bartomeuovom administracijom ušao u prve probleme u ljeto 2020. godine. Argentinac je već tad bio na izlaznim vratima kluba, ali je ipak ostao, da bi nakon dolaska Joana Laporte otišao u PSG.

Da sam ja ostao, i Messi bi ostao
"Puštanje Messija bila je potpuno kriva odluka. Da sam ja ostao u klubu, on ne bi otišao. Za ovaj klub je on ključna figura jer je njegov sportski i ekonomski doprinos nemjerljiv. On je puno više od nogometaša. Zašto nije bio sretan? To morate pitati njega", rekao je Bartomeu i nastavio:

"Što, možda nije bilo vizije kluba? Pa u 2019. smo bili prvaci i slučajno smo izgubili od Liverpoola koji nije imao nikakve šanse. Rekao sam mu da ako, kao Xavi ili Iniesta, želi otići u SAD ili Aziju, to razumijemo i da ćemo mu organizirati oproštaj. No, on tad nije imao nikakav klub u planu i samo je želio otići. Mi smo željeli da ostane, on je želio otići iako nije imao drugo rješenje. Uvijek smo slušali kamo bi želio ići, ali tad to nije bio slučaj."

Učitaj još novosti