14. 10. 2021 - 08:16
Laporta nastavlja po starom: Čak 4 vrhunska igrača Barca...
907
Shares
Laporta nastavlja po starom: Čak 4 vrhunska igrača Barca sprema dovesti na ljeto, i to potpuno BESPLATNO

MUNDO DEPORTIVO

Laporta nastavlja po starom: Čak 4 vrhunska igrača Barca sprema dovesti na ljeto, i to potpuno BESPLATNO

Sport.ba
14. 10. 2021 - 08:16
0
Shares

Svi su dobro upoznati sa teškom finansijskom situacijom koja vlada u Barceloni, ali prvi čovjek kluba Joan Laporta smatra da će se klub čim prije izvući iz krize.

Tokom ljetnog prelaznog roka su ostali bez legende Lionel Messija i Antoniea Griezmanna čime su uštedili određena novčana sredstva, a klub su pojačali potpuno besplatno Memphis Depay, Sergio Aguero i Eric Garcija.

Prema navodima Mundo Deportiva, transfer politika će ostati ista i tokom ljetnog prelaznog roka. To znači da će opet tragati za potpuno besplatnim igračima. Dok se situacija ne stabilizuje što se tiče finansija klub će biti primoran da dovodi igrače koji ostaju bez ugovora.

Pomenuti katalonski list piše da će Barcelona pokušati dovesti pet igrača sljedećeg ljeta, i to besplatno. Katalonski klub cilja na igrače kojima istječe ugovor na kraju sezone.

Golman Andre Onana (25) iz Ajaxa prvi je na listi i prema Transfermarktu vrijedi 17 miliona eura. Dvojicu igrača Barcelona bi preotela Chelseaju. To su defenzivci Cesar Azpilicueta (32) i Antonio Rudiger (28). Španac vrijedi 13 miliona eura, a Nijemac 35 miliona.

Barcelona bi zaoštrila konkurenciju u veznom redu dolascima Paula Pogbe (28) iz Manchester Uniteda te Francka Kessieja iz Milana (24). Pogbina je cijena prema Transfermarktu 60 miliona eura, a Kessiejeva 55.

Učitaj još novosti