14. 10. 2021 - 07:54
Inter zadaje još teži udarac gradskom rivalu: Nakon...
907
Shares
Inter zadaje još teži udarac gradskom rivalu: Nakon Calhanoglua mogli bi ukrasti još veću zvijezdu

KESSIE NA METI NERAZZURRA

Inter zadaje još teži udarac gradskom rivalu: Nakon Calhanoglua mogli bi ukrasti još veću zvijezdu

14. 10. 2021 - 07:54
0
Shares

U Milanu se zna da nema niko veći od kluba pa su tako tokom ljetnog prelaznog roka ostali bez dvije zvijezde, Gianluigi Donnarumme i Hakana Calhanoglua.

Zbog novih ugovora i traženja znatno veće plate Paolo Maldini je prekinuo pregovore i oni su napustili Milan, Italijan je otišao u PSG dok je Turčin završio u gradskom rivalu Interu. 

Navijači Rossonera nikada neće oprostiti to 27-godišnjem reprezentativcu Turske, a prema navodima italijanskih medija mogla bi se još jedan zvijezda naći na udaru. Franck Kessie, sjajni veznjak kome na kraju sezone ističe ugovor i daleko je od toga da će produžiti novi.

Razlog, isti kao kod Donnarumme i Calhanoglua, povećanje plate koju Kessie i njegov agent traže, a Milan ne može i ne želi to da prihvati. Pregovori su stopirani i postoje velike šanse da 24-godišnji veznjak napusti klub na kraju sezone. 

Isti izvori navode da bi ipak mogao ostati u Milanu, ali kao i Turčin doći u gradskog rivala Intera. Agent je navodno već razgovarao sa upravom Neroazzurra i ponudio im usluge svog klijenta. Ipak Inter će imati veliku konkurenciju jer su za usluge Kessiea zainteresovani još Liverpool, PSG, Manchester United i Barcelona pa će se voditi velika bitka oko potpisa zvijezde Rossonera.

Inter izgleda nema milosti što se tiče krađe igrača iz gradskog rivala, a to žele još jednom i naredno ljeto da urade. Kessie je ove sezone odigrao 7 utakmica u svim takmičenjima, tačnije samo 425 minuta, i za sada je bez gola i asistencije. Tokom zime će Maldini i Stefano Pioli sigurno krenuti u potragu za novim veznjakom ako se do tada ne dogovori novi ugovor sa Kessiem što je teško moguće. 

Već tokom zime će veznjak Milana moći da potpiše predugovor sa nekom od ekipa i pravo je pitanje da li će Inter stići prvi do njega.

Učitaj još novosti