10. 10. 2021 - 20:48
Van Gaal: "Kada Barceloni ide loše uvijek je stranac kriv,...
907
Shares
Van Gaal:

Van Gaal: "Kada Barceloni ide loše uvijek je stranac kriv, prošao sam to što Koeman sada doživljava"

10. 10. 2021 - 20:48
0
Shares

Nizozemski stručnjak Louis van Gaal dao je podršku Ronaldu Koemanu koji je na meti kritika zbog loših igara Barcelone ove sezone.

Barcelona nije baš najbolje otvorila novu sezonu, a navijači traže da klub uruči otkaz Koemanu koji se nije baš najbolje snašao na trenerskoj poziciji katalonskog kluba.

Ipak, Joan Laporta je dao podršku Koemanu koji će još neko vrijeme ostati trener Barcelone jer klub očito ne može sebi priuštiti da troši ogroman novac i na odštetu nizozemskog trenera.

screenshot-33

O tome je pričao i Van Gaal koji je prije 20-tak godina bio trener katalonskog kluba i našao se u sličnoj situaciji.

Tada Barcelona nije blistala, a mnogi su kritikovali Van Gaala zbog čega smo često mogli na Camp Nou vidjeti kako mu mašu bijelim maramicama i traže od njega da podnese ostavku.

Van Gaal je dao podršku Koemanu i poručio je da u Barceloni za neuspjehe prvo krive strance, pa tek onda domaće igrače ili članove kluba.

"Kad god Barceloni ide dobro i kad oni dovode sjajna pojačanja kao što je Frenkie de Jong, niko ne priča ništa. Čim Barceloni krene loše, odmah su stranci u klubu krivi za sve. Sada je to slučaj s trenerom, gdje je Ronald Koeman kriv za sve", rekao je Van Gaal i dodao.

"U Koemanovom slučaju se historija ponavlja, isto se dešavalo i meni. Preporučio bih Ronaldu da se previše ne osvrće na kritike medija i navijača. Sergio Busquets u Barceloni zauzima poziciju koju bi trebao igrati Frenkie de Jong. Frenkie je kod mene veznjak. I ja sam bio veznjak kao igrač. Vezni fudbaleri po pravilu ne moraju trčati mnogo, ali Frenkie trči. Ponekad mu znam reći da previše trči bespotrebno".

Učitaj još novosti