10. 10. 2021 - 20:44
Prodao Newcastle za 300 miliona funti, a u pubu se osramotio...
907
Shares
Prodao Newcastle za 300 miliona funti, a u pubu se osramotio kao niko kad je dao bakšiš konobarici: Evo koliko je ostavio

Prodao Newcastle za 300 miliona funti, a u pubu se osramotio kao niko kad je dao bakšiš konobarici: Evo koliko je ostavio

10. 10. 2021 - 20:44
0
Shares

Engleski biznismen Mike Ashley nakon 14 godina odlučio je prodati Newcastle i zaraditi ogromnu sumu novca.

Ashley nije imao baš zapažene rezultate kao vlasnik kluba sa St. James Parka zbog čega su navijači prethodnih godina od njega tražili da proda klub što je on na kraju i uradio.

Prije nekoliko dana iz Newcastlea je potvrđeno da je Ashley prodao klub za čak 300 miliona funti, a novi vlasnik je saudijski princ Mohammed bin Salman.

Ashley je među 100 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji, a nakon što je prodao Newcastle njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 2.7 milijardi funti.

Nakon što je prodao Newcastle Ashley je sa svojim saradnicima odlučio da to proslavi u jednom pubu u Londonu. Oni su bili u pubu "Kings Arms" gdje su proveli nekoliko sati i znali su da slave ogroman posao.

Ashley je plaćao svojim saradnicima koliko god su mogli da popiju, a gazda ovog puba poručio je da je atmosfera bila odlična.

"Bili su svi odlično raspoloženi. Svi su bili u odijelima i smijali su se i uživali. Nisam znao da je taj čovjek zaradio tada baš 300 miliona funti. Atmosfera je bila super, a konobarici je na kraju ostavio pet funti bakšiša", rekao je gazda puba "Kings Arms".

Ashley je sa saradnicima u pub stigao oko 17 sati, a ovaj lokal napustili su u 23 sata.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti