09. 10. 2021 - 23:20
ODMAH SE BACILI NA POSAO Novi vlasnici Newcastlea u...
907
Shares
ODMAH SE BACILI NA POSAO Novi vlasnici Newcastlea u Premiershipu pronašli prvo pojačanje, I TO KAKVO

MARTIAL NA METI SVRAKA

ODMAH SE BACILI NA POSAO Novi vlasnici Newcastlea u Premiershipu pronašli prvo pojačanje, I TO KAKVO

09. 10. 2021 - 23:20
0
Shares

Nakon što je Saudijski javni investicijski fond (PIF) preuzeo Newcastle United i učinio ga najbogatijim klubom na svijetu, sve su glasnije spekulacije oko toga ko će biti prvo pojačanje.

Podsjetimo, ‘Svrake‘ se nalaze u grčevitoj borbi za opstanak pa će već na zimu traže način da osnaže ekipu i osiguraju premierligaški status u prijelaznom periodu.

Danas se u britanskim medijima pojavila informacijama kako je na Newcastleovoj listi i francuski nogometaš Anthony Martial (25).

Ovaj napadač Manchester Uniteda u zadnje dvije sezone nalazi se u nemilosti menadžera Olea Gunnara Solskjaera, a dolaskom Cristiana Ronalda i Jadona Sancha postalo je jasno da mu se avantura u ‘Teatru snova‘ bliži kraju.

Martial bi i prije otišao, ali rijetko koji klub ima moć preuzeti njegova golema primanja. Dolaskom Saudijaca u Newcastlea njegov odlazak na St. James’ Park djeluje kao najbolja opcija za sve strane.

Ugovor s Manchester Unitedom mu vrijedi do ljeta 2024. godine, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na 35 miliona eura.

Učitaj još novosti