09. 10. 2021 - 18:14
BOMBA SVIH BOMBI Velika zvijezda pristala doći u Barcelonu na...
907
Shares
BOMBA SVIH BOMBI Velika zvijezda pristala doći u Barcelonu na zimu!

STERLING NAVODNO DOLAZI NA POSUDBU

BOMBA SVIH BOMBI Velika zvijezda pristala doći u Barcelonu na zimu!

Sport.ba
09. 10. 2021 - 18:14
0
Shares

Dok s nestrpljenjem iščekuju povratak na teren povrijeđenih Dembelea i Agüera te da Ansu Fati konačno bude spreman za najveće napore, Katalonci nastavljaju kopati po tržištu nogu s idejom kupovine još barem jednog napadača u zimskom prijelaznom roku. Rezultati su takvi da moraju nešto napraviti kako bi pokušali spasiti sezonu.

Ljetos su Messi i Griezmann napustili Camp Nou, a Luuk de Jong ne spada u red nekih velikih pojačanja, dok Depayu šepa realizacija, pa Barcelonin sportski sektor katalonskog kluba aktivno radi na dovođenju ofenzivnih igrača. Navodno će biti dovoljno novca za kupovinu jednog ili čak dvojice viđenijih igrača.

Leipzigov Dani Olmo opcija je koja se spominje već duže vrijeme na Camp Nouu, a prije nekoliko dana dodan mu je i napadač Manchester Cityja Raheem Sterling. Tako barem tvrdi katalonski "Sport".

Podsjćamo, kataonski div je još u avgustu pokušao dovesti brzonogog Engleza, ali su Građani odbili takvu mogućnost. Katalonski "Sport" sada tvrdi da engleski reprezentativac želi doći na "Nou Camp".

"Kontakti između Barcelone i Sterlinga postoje već sedmicama. Nogometaš želi napustiti City i sviđa mu se ideja da bude novi vođa Barceloninog napada", pisao je Sport o 26-godišnjem ofanzivcu koji je ove sezone u drugom planu kod trenera Pepa Guardiole. 

"The Mirror" donosi vijest kako su pregovori otišli korak dalje. Navodno je Barcelona kontaktirala Sterlinga kako bi ga dovela na posudbu već u januaru, a engleski igrač pristao je na ponuđene uvjete. 

S obzirom na to da se riješila Messijeve i Griezmannove plate, koji su zajedno zarađivali oko milion eura sedmično, Blaugrana je sposobna, piše pomenuti list, ponuditi Cityju da pokrije barem dio Sterlingove plate.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti