22. 09. 2021 - 20:18
JE LI OVO NAJGORE POJAČANJE OVOG LJETA U prvih šest nastupa...
907
Shares
JE LI OVO NAJGORE POJAČANJE OVOG LJETA U prvih šest nastupa dvaput šutnuo na gol. Šta se zbiva s mladom zvijezdom?

SANCHO SE JOŠ NIJE SNAŠAO NA OLD TRAFFORDU

JE LI OVO NAJGORE POJAČANJE OVOG LJETA U prvih šest nastupa dvaput šutnuo na gol. Šta se zbiva s mladom zvijezdom?

Index.hr
22. 09. 2021 - 20:18
0
Shares

Engleska nogometna zvijezda nije uspjela zadiviti svijet otkad je Manchester United ovog ljeta platio 85 milijuna eura odštete, što je brzo otvorilo pitanja vrijedi li toliko. Kad se Jadon Sancho preselio na Old Trafford, navijačima su obećane tri stvari: golovi, asistencije i ponešto raskošne nepredvidivosti. "Old Trafford će mu pružiti platformu koja mu je potrebna da oslobodi svoj neiskorišteni talent i zaigra na najvišoj razini", bile su riječi trenera Ole Gunnara Solskjaera nakon što je United platio masnu odštetu Borussiji Dortmund za dovođenje engleskog reprezentativca, piše Goal.com.

No iako su njegovi dani u Unitedu praktički tek započeli, u Sanchovih šest dosadašnjih nastupa bilo je malo dokaza da će se neko od tih obećanja ispuniti. S obzirom na njegovu cijenu, razumljivo je da je Sanchov neuspjeh da odmah ostavi traga otvorio pitanja o njegovoj formi.

Keane se ne brine

"Bit će sve ok. Koliko je u klubu, dva mjeseca? Dogodilo se mnogo promjena, u klub dolaze novi igrači, dajte klincu predaha. Još uvijek uči zanat, još je mlad igrač s velikim očekivanjima. Došao je u novi klub, u kojem zasigurno neće biti zvijezda, mora se prilagoditi svemu tome. Dajte mu priliku", rekao je dugogodišnji prvotimac Uniteda Roy Keane u nedjelju za Sky Sports nakon što je Sancho završio na klupi u pobjedi Uniteda nad West Hamom.

Solskjaer je inzistirao na tome da je najbolje izostaviti Sancha iz početne postave protiv West Hama te je bio zadovoljan njegovom igrom nakon što je dobio priliku u posljednjih 20 minuta. No s obzirom na to da je Sancho također bio žrtvovan prije poluvremena u utakmici protiv Young Boysa, zbog crvenog kartona Aarona Wan-Bissake, ima i onih koji nisu uvjereni u mogućnosti bivšeg nogometaša Manchester Cityja.

Sirovi podaci iz njegovih prvih šest nastupa zasigurno nisu impresivni. Uspio je uputiti samo dva udarca prema golu, oba protiv Newcastlea, a svojim suigračima stvorio je samo tri prilike za postizanje pogotka. Sancho, zapravo, mora brzo nadoknaditi propuštene pripreme. Kad je napokon stigao u Unitedov kamp Carrington u kolovozu nakon odmora po Euru 2020, zbog bolesti je propustio dosta treninga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jadon Sancho (@sanchooo10)

Podrazumijeva se da su treneri smatrali kako njegova kondicija nije na razini koja bi mu omogućila nastup u prvoj utakmici sezone protiv Leeds Uniteda pa je umjesto toga na otvaranju Premier lige ostao na klupi. Osim što se morao prilagoditi ritmu utakmica, Sanchovo propuštanje priprema također je značilo da se još nije uskladio sa svojim novim suigračima i sa zahtjevima trenera Solskjaera.

Efekt Ronalda

A onda je došao Cristiano Ronaldo. Njegov dolazak mogao bi se smatrati i blagoslovom i prokletstvom za nogometaša poput Sancha. Nema sumnje da je Ronaldov povratak u klub bio velika stvar. Pomahnitala atmosfera oko portugalskog kapetana smanjila je pritisak na Sancha, koji sada više nije u središtu navijačke pozornosti. Sanchu je, dakle, trebalo dati priliku da se uklopi u sastav pomalo udaljen od središta pozornosti, dok Ronaldo i dalje privlači pažnju medija i navijača.

No postoji zabrinutost oko toga kako će se Sancho sada izboriti za mjesto u početnoj postavi, s obzirom na to da je Ronaldova prisutnost samo povećala konkurenciju u Unitedovom napadu. Solskjaer ima težak zadatak pokušati održati mir među šest reprezentativnih napadača, a mjesta u postavi su samo tri. S obzirom na Ronaldov početak u Manchesteru i nastupe Masona Greenwooda početkom sezone, ništa nije sugeriralo da će Sancho uskoro postati redoviti prvotimac.

"On stalno uči. Na treninzima uči naše metode, uči Premier ligu, već poznaje Ligu prvaka iz Dortmunda. On je mlad dečko, ima samo 21 godinu i napredovat će", rekao je Solskjaer, koji je uoči Unitedovog treninga u Švicarskoj pred utakmicu Lige prvaka prošlog tjedna dugo razgovarao sa Sanchom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jadon Sancho (@sanchooo10)

Sancho je i lani vrlo slabo počeo

Dobra je vijest za Manchesterove navijače i Solskjaera to što je Sancho već jednom prošao težak početak sezone prije nego što je popravio formu. Prošle sezone Sancho nije postigao nijedan gol u prvih 11 nastupa u Bundesligi, a premijerni prvoligaški pogodak u sezoni 2020./21. postigao je tek u siječnju.

Bio je prisiljen braniti se od tvrdnji da mu je neuspješan pokušaj Uniteda da ga dovede u Englesku odvratio pažnju pa je umjesto toga napravio ono što je trener Borussije Dortmund Edin Terzić nazvao malim prilagodbama kako bi sezonu završio sa 16 golova i 20 asistencija u svim natjecanjima.

I premda nije bio ni blizu ponavljanja svoje ligaške forme iz sezone 2019./2020., kad je prosječno bio izravno uključen u postizanje pogotka svakih 67 minuta na travnjaku, ako bi ove sezone uspio ponoviti brojke iz prošle, Solskjaer bi sigurno bio zadovoljan.

Zasad Sanchu cirkus oko Ronalda koristi poput štita koji mu omogućava tiho navikavanje na život u domovini. Može se posvetiti vlastitom razvoju i impresionirati na treninzima. Ako to učini, postoje naznake da će na kraju dokazati svoju vrijednost.

Učitaj još novosti