20. 09. 2021 - 16:47
Uporedili su statistiku Messija i Ronalda nakon prve tri...
907
Shares
Uporedili su statistiku Messija i Ronalda nakon prve tri utakmice za novi klub, ovo je SUROVA REALNOST

DVA NAJBOLJA IGRAČA PLANETE

Uporedili su statistiku Messija i Ronalda nakon prve tri utakmice za novi klub, ovo je SUROVA REALNOST

Index.hr
20. 09. 2021 - 16:47
0
Shares

Najbolja dva nogometaša naše ere, a po mnogima i svih vremena, ovog su ljeta dramatično promijenila klubove. Na prvi pogled, Cristiano Ronaldo i Leo Messi prve su tri utakmice u novim dresovima odigrali s vrlo različitim uspjehom. Portugalac je već zabio četiri gola za Manchester United, a Argentinac još čeka prvijenac za PSG.

Ronaldo više igra u prvenstvu, Messi u Ligi prvaka
Messi je propustio početak PSG-ove ligaške sezone zbog nespremnosti, a debitirao je 29. kolovoza protiv Reimsa odigravši posljednje 24 minute. Uslijedila je reprezentativna stanka, nakon koje je morao propustiti susret protiv Clermonta, a sinoć je protiv Lyona, uz očito nezadovoljstvo, izašao iz igre nakon 76 minuta. U međuvremenu je odigrao i cijeli susret protiv Club Bruggea na startu Lige prvaka.

Ronaldo je pak prvu utakmicu za United nakon 2009. odigrao nakon reprezentativne stanke. Odigrao je svih 90 minuta u Premier ligi protiv Newcastlea i West Hama, a protiv Young Boysa u Ligi prvaka na terenu je proveo 72 minute.

Messijeva nula bode u oči
Najosnovnija statistika debelo je na strani Ronalda, kojem uz tri utakmice u rubrici "golovi" stoji broj 4, dok Messiju nula baš bode u oči, pogotovo s obzirom na očekivanja javnosti i medija nakon formiranja najspektakularnijeg napadačkog trojca u povijesti s Mbappeom i Neymarom.

b4cd1c43-a5b1-46ce-af21-b303e5ba84d2

Grafika: Sofascore za IndexSport

Očekivalo bi se da će, s obzirom na zvjezdanost suigrača, u tri utakmice barem namjestiti poneki gol kad već ne zabija, ali i ta mu je rubrika prazna. Ni Ronaldo nema nijednu asistenciju, ali on se u Unitedu strogo fokusirao na ulogu egzekutora.

Messi više sudjeluje u igri, a Ronaldo trpa
Prema ostalim statistikama jasno je da Messi više sudjeluje u igri. Iako u prosjeku provodi 21 minutu manje na travnjaku, Messi ima čak 13.4 dodira s loptom više po utakmici. Kreirao je jednu veliku priliku i imao 1.7 ključnih dodavanja (ukupno 5), dok je Ronaldo imao samo jedno ključno dodavanje u tri utakmice i nije stvorio nijednu veliku priliku.

Messi je uz to dosad imao šest uspješnih driblinga, a Ronaldo nijedan.

Ali je zato tukao po golu dvostruko više od Argentinca. Ronaldo je driblinge, dodavanja i stvaranje šansi prepustio suigračima, a sebe stavio u ulogu realizatora. Imao je 15 udaraca prema golu, a četiri su ušla u mrežu. Messi je imao sedam udaraca i još čeka prvi gol, a najviše mu se približio sinoć pogodivši stativu iz slobodnog udarca.

Prema SofaScoreu Ronaldo je, svakako zahvaljujući golovima, ukupno bolje odigrao prve tri utakmice u novoj sredini, zasluživši prosječnu ocjenu 7.67, točno pola ocjene veću od Messijeve.

Učitaj još novosti