20. 09. 2021 - 16:14
HRVAT NA ŽESTOKOM UDARU "Rakitić je užasan. Ne zna se je li...
907
Shares
HRVAT NA ŽESTOKOM UDARU

MARCA

HRVAT NA ŽESTOKOM UDARU "Rakitić je užasan. Ne zna se je li gori s loptom ili bez nje"

Index.hr
20. 09. 2021 - 16:14
0
Shares

Ivan Rakitić je na gostovanju Seville kod Real Sociedada (0:0) u petom kolu La Lige odigrao tako da ga je trener Julen Lopetegui zamijenio već na poluvremenu. 

Do tada se hrvatska legenda španjolskog velikana istaknula tek žutim kartonom i, prema pisanju najčitanijeg španjolskog lista, očajnom igrom.

acd2826f-b4aa-4bf2-8cb7-5c544f742320

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Bila je to užasna partija Hrvata, koji je zbog toga nije ni odigrao do kraja. Uvijek kasni te s Papuom Gomezom minira pokušaje Seville da oslabi pritisak suparnika. Jednako je loš i kada ima loptu. On jednostavno ne smije biti prvotimac", navodi Marca u tekstu u kojem opisno ocjenjuje igrače. 

U izvještaju s utakmice isti izvor se također obrušio na prozvani dvojac Seville: "Trener Lopetegui je vidio da Papu i Rakitić ne mogu podnijeti kada suparnik pritisne Sevillu. Real Sociedad ju je uništio presingom i Sevilla je odahnula tek kada je Rakitić zamijenjen. Već je puno puta dokazano da s njima dvojicom Sevilla ne može igrati."

Rakitić (33) se prošlog ljeta vratio u Sevillu nakon šest godina u Barceloni. U prvoj povratničkoj sezoni odigrao je 50 utakmica, postigao osam i namjestio pet golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti