13. 09. 2021 - 17:31
Đoković je zaplakao i prije posljednjeg gema zbog podrške s...
907
Shares
Đoković je zaplakao i prije posljednjeg gema zbog podrške s tribina kakvu nikad nije imao

US open

Đoković je zaplakao i prije posljednjeg gema zbog podrške s tribina kakvu nikad nije imao

13. 09. 2021 - 17:31
0
Shares

Novak Đoković je sinoć izgubio u finalu US Opena od rsukog tenisera Medvedeva i to ubjedljivo 3:0 u setovima.

Nakon poraza u finalu US Opena od Daniila Medvedeva sa 3:0 u setovima, srbijanski teniser nije krio suze zbog propuštene prilike da kompletira kalendarski slem i ispiše nove stranice teniske historije.

Ipak, posebno upečatljiv trenutak desio se tokom pauze prije početka posljednjeg gema u trećem setu, kada je Đoković s tribina dobio ovacije i podršku kakvu nikada prije nije imao ni na jednom velikom turniru.

Poznato je da najbolji teniser svijeta i nije baš miljenik publike, pogotovo na najvećim GS turnirama, gdje su gledaoci uglavnom na strani njegovih rivala, ali na opće iznenađenje publika je u finalu US Opena navijala za Novaka!

Medvedev je drugi put servirao za pobjedu pri rezultatu 5:4 u svoju korist, a na tribinama je bila prava "ludnica". Svi su navijali za Đokovića u želji da napravi još jedan veliki preokret i produži meč, te dođe do historijskog dostignuća.
I sam Đoković je bio iznenađen, toliko da se potpuno emotivno slomio. Počeo je plakati dok je sjedio na pauzi između gemova, a u jednom trenutku glavu je prekrio peškirom.

Kad se vratio na teren pred posljednji gem, oči su mu bile pune suza, a sve to su zabilježile i kamere.

Na njegovu žalost, nije uspio da se vrati i Medvedev je zasluženo slavio, ali Novak se i nakon neča zahvalio navijačima, priznavši da je sretan zbog podrške koju je dobio.

"Iako nisam dobio meč, srce mi je ispunjeno srećom. Najsretniji sam čovjek na svijetu jer ste učinili da se osjećam posebno. Razmišljao sam o oba scenarija, šta bih rekao u obje opcije. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osjećao ovako u New Yorku. Hvala za podršku. Vidjet ćemo se brzo opet", rekao je Ðoković kroz suze i dobio ovacije s tribina.

Đoković je propustio i priliku da pretekne Rogera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih trofeja na najvećim turnirima. Podsjetimo, sva trojica velikana imaju za sada po 20 osvojenih Grand Slam naslova.

Đoković nije mogao skriti suze i na samom terenu (Foto: Screenshot)

 

Učitaj još novosti