13. 09. 2021 - 10:32
Medvedev izjavio: "Novače, za mene si ti najbolji teniser svih...
907
Shares
Medvedev izjavio:

Poprilično iskreno

Medvedev izjavio: "Novače, za mene si ti najbolji teniser svih vremena"

13. 09. 2021 - 10:32
0
Shares

Poznato je da je Medvedev sinoć osvojio US Open nakon što je u finalu sjajnom igrom porazio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, sa 6:4, 6:4, 6:4.

Ruski tenisač, drugi na ATP-ovoj ljestvici, odigrao je fantastično finale i nakon dva sata i 17 minuta igre stigao do svog prvog Grand Slam naslova u karijeri. Treći put u karijeri igrao je za titulu na nekom od četiri najveća svjetska turnira, a prije ovog trijumfa gubio je takve mečeve na US Openu 2019. od Rafaela Nadala te ove godine na Australian Openu od Đokovića.

Trijumfom u noći na ponedjeljak postao je tek treći Rus, nakon Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, osvajač Grand Slam trofeja.

Medvedev: Nikad to nisam rekao, ali sad ću reći. Novače, ti si najbolji svih vremena

"Prvo bih htio reći da mi je žao tebe, Novače, i tvojih navijača. Svi znamo o čemu se danas ovdje radilo", rekao je Medvedev nakon pobjede.

A radilo se o tome da je najbolji svjetski tenisač lovio 21. Grand Slam titulu, čime bi se odvojio od Rafaela Nadala i Rogera Federera koji ih imaju po dvadeset, te kalendarski Grand Slam nakon što je ove godine osvojio i Australian Open, Roland Garros te Wimbledon. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Rod Laver još 1969. godine.

"Nikad to nikome nisam rekao, ali sad ću reći. Za mene si ti najbolji teniser svih vremena", dodao je Medvedev uz zahvalu svom timu i publici.

Učitaj još novosti