08. 09. 2021 - 17:33
ZBOG KOKAINA BIO SUSPENDOVAN, SADA SE PONOVO VRAĆA NOGOMETU:...
907
Shares
ZBOG KOKAINA BIO SUSPENDOVAN, SADA SE PONOVO VRAĆA NOGOMETU:

Bio suspendovan 12 godina

ZBOG KOKAINA BIO SUSPENDOVAN, SADA SE PONOVO VRAĆA NOGOMETU: "Znam da sam napravio pogrešku i zbog nje sam kažnjen"

08. 09. 2021 - 17:33
0
Shares

FRANCESCO FLACHI je 2007. bio jedan od najboljih napadača Serie A. Flachi je bio najbolji strijelac i kapetan Sampdorije, a pozivalo ga se i u reprezentaciju Italije. Krajem januara 2007. godine nakon utakmice s Interom išao je na rutinska testiranja. Testovi su odmah pokazali da je pozitivan na kokain.

"Tada sam izgubio sve. Bio sam idol ljudima u Genovi. Počeo sam godinu s dva gola i bio pozvan u reprezentaciju", rekao je Flachi za BBC.

Flachi je godinu ranije na temelju prisluškivanja trećih lica optužen da je pokušao namjestiti utakmicu. Suspendiran je na dvije godine, a kasnije je rekao kako nije imao veze s tim. Nakon dvije godine se vratio i zaigrao u Serie B, no u decembru 2009. ponovo je bio pozitivan na kokain. Dobio je suspenziju od 12 godina.

Izgledalo je kako više nikad neće zaigrati nogomet, ali sada se vratio. U 46. godini Flachi će zaigrati u petoj ligi, za momčad Signa 1914, i to čim mu istekne kazna, koja traje do januara 2022.

"Uzbuđen sam jer se datum približava. Počelo je kao šala, a onda smo se uozbiljili. Već sam pomogao u mlađim kategorijama. Nedostaje mi emocija koju donosi nogomet. Treniram i osjećaj je sličan kao kada sam bio profesionalac. Znam da sam napravio pogrešku i zbog nje sam kažnjen", rekao je Flachi pa dodao:

"Poslije takve sramote razmišljaš o svemu. O karijeri koju si bacio u smeće, o svojoj reputaciji u javnosti, boli koju si nanio obitelji. Dokazao sam da sam shvatio svoje pogreške i većinu odnosa sam ponovo izgradio."

Učitaj još novosti