08. 09. 2021 - 15:54
Habib otkrio zašto je Ronaldo napustio Juventus i prešao u...
907
Shares
Habib otkrio zašto je Ronaldo napustio Juventus i prešao u Manchester United

Habib otkrio zašto je Ronaldo napustio Juventus i prešao u Manchester United

08. 09. 2021 - 15:54
0
Shares

Nakon što je Habib Nurmagomedov prije nekoliko dana otkrio kako mu je Cristiano Ronaldo najavio povratak u Manchester United, bivši MMA borac sada je dodao da mu je Portugalac priznao zašto je napustio Juventus.

Ronaldo se oprostio od Juventusa i odlučio se za povratak na Old Trafford, ali nije dao objašnjenje zašto je napustio italijanskog giganta, gdje je proveo posljednje tri godine.

Međutim, bivši UFC-ov borac i Ronaldov blizak prijatelj Habib Nurmagomedov tvrdi da je portugalski napadač napustio Juventus jer mu je bilo dosadno.

"Ne bih želio otkriti naš privatni razgovor, ali između ostalog rekao mi je da mu je dosadno u Italiji i da bi želio preseliti u Englesku", rekao je Habib za Sport24, dodavši:

"Također, nisam ljubitelj italijanskog nogometa, dok u Premiershipu bilo koja ekipa može ponuditi show", kazao je dagestanski borac.

Na pitanje da uporedi Ronalda i Lionela Messija Habib je rekao da su obojica odlični igrači, ali da je Portugalac karizmatičniji.

"Cristiano je na vrhu već 17 godina. Još 2004. bio je u finalu Evropskog prvenstva, a sada je 2021. i još uvijek je u samom vrhu. Nikada u nogometu nije bilo takvih pojava... Mislim da je Messi na svom vrhuncu već oko 12 godina, a Cristiano 17", zaključio je Habib.
Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine s opcijom produženja na još jednu, a Crveni đavoli su Juventusu za njegov prelazak platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse.

Učitaj još novosti