01. 09. 2021 - 08:23
APSOLUTNI POBJEDNICI PRIJELAZNOG ROKA: PSG potvrdio dva velika...
907
Shares
APSOLUTNI POBJEDNICI PRIJELAZNOG ROKA: PSG potvrdio dva velika transfera u posljednjim minutama, VEĆ SAD IMAJU MONSTRUMA

DA LI JE OVO NAJJAČI TIM IKADA

APSOLUTNI POBJEDNICI PRIJELAZNOG ROKA: PSG potvrdio dva velika transfera u posljednjim minutama, VEĆ SAD IMAJU MONSTRUMA

Sport.ba
01. 09. 2021 - 08:23
0
Shares

Francuski viceprvak PSG potvrdio je još dva transfera u finišu ljetnog prelaznog roka.

Nakon što su u ovom prijelaznom roku potrošili silan novac na Messija, Hakimija, Donnarummu, Ramosa, Wijnalduma i Danila Pereiru, pariški šeici tu nisu stali i za ovu sezonu su kompletirali pravi Dream Team.

Kako je sve izglednije da će na Parku prinčeva ostati i Kylian Mbappe, PSG izgleda zastrašujuće, a posljednjeg dana prijelaznog roka francuski klub doveo je sjajnog 18-godišnjeg lijevog beka Sportinga iz Lisabona Nunu Mendesa.

PSG je 18-godišnjeg reprezentativca Portugala doveo na posudbu (7 miliona eura) s pravom otkupa u visini od 40 miliona eura, a u suprotnom smjeru otišao je Pablo Sarabia.

Mendesa je ovog ljeta tražilo pola Europe. Njegov agent Miguel Pinho bio je na svakodnevnoj vezi s Realom, Barcelonom, United i Cityjem, ali PSG je bio najkonkretniji i doveo je ovog sjajnog mladog igrača.

Brojni evropski mediji pišu da bi francuski tim mogao napraviti, barem po imenima, najjači tim svih vremena. 

Parižani su još i prije informacije da će Lionel Messi napustiti klub počeli sklapanje tima koji bi trebao biti najveći favorit za titulu prvaka Evrope, a oni su ranije u svoje redove doveli golmana Gianlugija Donnarummu, defanzivce Achrafa Hakimija i Sergija Ramosa te veznjaka Georginija Wijnalduma.

S Messijem u timu, ekipa PSG-a izgleda zaista zastrašujuće, s tim da je glavni preduslov da u timu ostane i Kylian Mbappe koji se posljednjih dana sve više povezuje s prelaskom u Real Madrid. I sasvim je izvjesno da mladi Francuz ostaje do ljeta naredne godine.

U timu će ostati Brazilac Neymar, ujedno i "najveći pregovarač" za dolazak Messija, a tu su Verratti, Paredes, Marquinhos, Bernat i Angel Di Marija za kojeg se vjeruje da bi mogao izgubiti mjesto u prvoj postavi. Ujedno bi dolaskom Mendesa i Bernat mogao ispasti iz ekipe, vremenom...

210806134-1-mn

(Sport.ba)

Učitaj još novosti