23. 08. 2021 - 15:36
NIKAD BLIŽE STVARNOSTI Stvara li se najveći napadački trio u...
907
Shares
NIKAD BLIŽE STVARNOSTI Stvara li se najveći napadački trio u historiji?

CRISTIANO SE PRIDRUŽUJE MESSIJU? NIJE MOGUĆE...

NIKAD BLIŽE STVARNOSTI Stvara li se najveći napadački trio u historiji?

23. 08. 2021 - 15:36
0
Shares

"Cristiano Ronaldo mi je rekao da ostaje", izjavio je trener Juventusa Max Allegri na press-konferenciji uoči utakmice s Udineseom.

Bio je to pokušaj da se stavi tačka na i glasina kako Ronaldo napušta Staru damu. Tačku koju je sam CR7 odlučio prolongirati nejasnim objavama na društvenim mrežama. Talijanski mediji i prije utakmice u Udinama pisali su da Ronaldov menadžer Jorge Mendes nastavlja raditi na tome da pokuša pronaći izlaz za svog najvažnijeg klijenta.

I unatoč Allegrijevim eksplicitnim izjavama, CalcioMercato piše da je jučer stigla još jedna potvrda Ronaldove želje za odlaskom: izostavljen je iz početne postave u utakmici s Udineseom. Odluka je navodno donesena u dogovoru s Allegrijem, a na zahtjev samog Ronalda.

CalcioMercato zaključuje da je to očit znak da Ronaldo i Mendes još uvijek traže načine kako da izađu iz torinske priče.

Inače, Ronaldo je Udinama ušao u igru u 60. minuti umjesto Alvare Morate kod rezultata 2:1 za Juventus.

Gerard Deulofeu izjednačio je na 2:2 u 83. minuti, a Ronaldu je poništen pogodak u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zbog navodnog ofsajda.

Završnica je prijelaznog roka, no još uvijek ima vremena da se nešto zavrti. Ako Ronaldo pronađe klub, Juve mu vjerovatno neće praviti probleme.

Mendesu nije lako pronaći kvalitetnog prosca. Ronaldo je još uvijek velika zvijezda, no ušao je u godine i kao takav prestaje biti zanimljiv najvećim klubovima.

Osim toga, Portugalac je vrlo zahtjevan, još uvijek traži veliku plaću, a malo je klubova koji to mogu platiti. I što je podjednako važno, koji su to spremni platiti.

Mendes je kružio oko Santiago Bernabeua, ali Florentino Perez je tu opciju odlučno sasjekao. Pojavila se priča s Manchester Cityjem, ali ni to nije prošlo, barem zasad.

Trenutno kruže spekulacije kako Ronaldo čeka što će se dogoditi s Kylianom Mbappeom. Ako bi Mbappe prešao u Real, otvorio bi se prostor za Ronalda. Ta priča nije nova, ona se svako malo zavrti.

Navodno Katarani već dugo imaju ideju spojiti Messija i Ronalda u PSG-u barem nakratko. Žele napraviti što veću pompu u promociji Svjetskog prvenstva. Icardi bi u tom slučaju prešao u Juventus.

Sve su to hipoteze, a ono što je sigurno: zasad nema službene ponude na adresi torinskog kluba, piše Gol.hr.

Učitaj još novosti