23. 08. 2021 - 10:16
ON ĆE BITI POSLJEDNJA SLAGALICA DREAM TEAMA Igrač se već...
907
Shares
ON ĆE BITI POSLJEDNJA SLAGALICA DREAM TEAMA Igrač se već oprostio od bivšeg kluba i navijača, u Parizu prezadovoljni

'UKRALI' SU NAJVEĆU REALOVU ŽELJU

ON ĆE BITI POSLJEDNJA SLAGALICA DREAM TEAMA Igrač se već oprostio od bivšeg kluba i navijača, u Parizu prezadovoljni

Sport.ba
23. 08. 2021 - 10:16
0
Shares

PSG je odradio strašan prijelazni rok, među brojnim pojačanjima svakako se izdvaja Leo Messi.

Argentinac je potpisao dvogodišnji ugoor s PSG-om i zarađivat će skoro 40 miliona eura po sezoni, a 34-godišnjak će još malo pričekati na debi u novom klubu.

Messi je imao dva druga izbora nakon što je prošle sedmice napustio Barcelonu, ali odlučio se pridružiti PSG -u, s kojim će se boriti za trofeje, prije svega za Ligu prvaka, a u društvu Neymara i Kyliana Mbappea mogao bi napraviti velike stvari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

Inače, PSG je odradio odličan prijelazni rok do sada, ali izgleda da tu ne namjerava stati. Naime, Foot Mercato najavio je ranije da je sljedeća želja kluba mladi francuski veznjak Eduardo Camavinga iz Rennesa. Tinejdžer kojeg prati cijela Europa bio bi dostupan za oko 30 miliona eura, što su Parižani voljni platiti. To je nešto niža cijena jer mu narednog ljeta ističe ugovor.

Camvainga je jučer odigrao posljednji meč za Rennes, te je već obavio razgovor s predstavnicima navijačke grupe tog kluba kako bi im saopštio da je odlučio da napravi veliki korak u karijeri i da se na neki način oprosti od njih. Tako da je ozvaničenje transfera zapravo pitanje trenutka.

Sigurno je da se ova vijest neće dopasti čelnicima Real Madrida, koji je bio favorit za dovođenje mlađahnog Francuza.

Podsjećamo, Parižani su doveli Achrafa Hakimija, Gianluigija Donnarummu, Sergija Ramosa, Lionela Messija, Giorginija Wijnalduma, a platili su samo Marokanca Interu, dok su ostali došli kao slobodni igrači.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti