18. 08. 2021 - 07:30
Predsjednik Bayerna izašao u javnost i priznanjem potpuno...
907
Shares
Predsjednik Bayerna izašao u javnost i priznanjem potpuno zabrinuo navijače: Ne možemo zadržati dva ključna igrača...

FINANSIJSKI FER-PLEJ IM PROBLEM

Predsjednik Bayerna izašao u javnost i priznanjem potpuno zabrinuo navijače: Ne možemo zadržati dva ključna igrača...

18. 08. 2021 - 07:30
0
Shares

Predsjednik Bayerna Munchena Herbert Hainer priznaje da prvaci Bundeslige ne mogu zadržati ključne igrače Joshuu Kimmicha i Leona Goretzku u klubu po svaku cijenu i to nakon glasina o ugovorima ovih igrača. 

U nedavnom intervjuu za njemačko izdanje Kicker, 67-godišnjak se dotaknuo brojnih tema, uključujući finansijski fair-play i razgovore o UEFA-i koja donosi pravilo o granici plata i porez na luksuz.

Govorio je i o budućnosti Kimmicha i Goretzke – dvojice igrača koji su bili ključni u uspjehu Bayerna u posljednjih nekoliko godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joshua Kimmich (@jok_32)

Goretzka, kojem je preostalo samo 11 mjeseci do trenutnog ugovora na Allianz Areni, ovog je ljeta u velikoj mjeri povezan sa transferom, a Manchester United, Real Madrid i Barcelona su zainteresirani.

Kimmich je u međuvremenu navodno blizu potpisivanja svog trogodišnjeg ugovora sa njemačkom ekipom, iako se čini da su pregovori u posljednjih nekoliko mjeseci u zastoju.

Hainer je u intervjuu rekao svoje mišljenje o zahtjevima za platom.

“Oni se sigurno neće ni po koju cijenu zadržati”, rekao je predsjednik Bayerna. "Igrači znaju šta imaju u Bayernu i ovdje su jako dobro plaćeni, svatko dobija svoju platu.”

“I sa nama mogu osvojiti naslove sada, ali i u budućnosti.”

Kao što je ranije spomenuto, Hainer je spomenuo i planove UEFA -e za ukidanje finansijskog fair -playa.

Od početka pandemije, UEFA je provela interni pregled svojih pravila FFP -a i zaključila da se mora više usredotočiti na potrošnju novca na plate i transfere.

Bilo je prijedloga da će biti novih mjera poput ograničenja plata i poreza na luksuz.

Bayernov šef nije ljubitelj te ideje. “Nisam uopće uvjeren u ovaj porez na luksuz. U slučaju kršenja, klub plaća 100 miliona eura poreza na luksuz, koji se dijeli sa ostalim klubovima.”

“Ovaj novac im ne pomaže presudno i ne šteti finansijskim divovima. Potrebni su nam važeći propisi sa jasnim posljedicama na poštenu konkurenciju.”

“Snažni pokušaji sankcija prečesto su se revidirali ili umanjivali u prošlosti. To ne funkcionira na taj način.”

Učitaj još novosti