25. 07. 2021 - 23:25
PAKLENA NEDJELJA NA FUDBALSKOJ PIJACI Barca krenula po igrača...
907
Shares
PAKLENA NEDJELJA NA FUDBALSKOJ PIJACI Barca krenula po igrača PSG-a, Werner pred velikim transferom, United kvari posao Kataloncima, Pep sve bliže velikoj želji, Arnautović u centru pažnje

NEKOLIKO VELIKIH TRANSFERA U NAJAVI

PAKLENA NEDJELJA NA FUDBALSKOJ PIJACI Barca krenula po igrača PSG-a, Werner pred velikim transferom, United kvari posao Kataloncima, Pep sve bliže velikoj želji, Arnautović u centru pažnje

25. 07. 2021 - 23:25
0
Shares

ĆALETA-CAR U LONDONU
Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da će hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car karijeru nastaviti u Tottenhamu.

Hrvat je dogovorio sve osobne uvjete s londonskim klubom, a sada je na Marseiileu i Tottenhamu da se dogovore oko transfera.

Kako javljaju engleski i francuski mediji, sve je već skoro pa gotovo. Ćaleta-Car bi u Premier ligu trebao stići u transferu vrijednom 24 miliona eura.

Hrvatski branič u francuskom velikanu bio je od 2018. kada je za 19 miliona eura stigao iz RB Salzburga.

Za Hrvatsku ima 16 nastupa, a na posljednjem Euru odigrao je dvije utakmice.

ARSENAL TRAŽI RJEŠENJE "NA JEDINICI"
Topnici već sedmicama traže golmana i čini se da su pronašli svoju metu. Aaron Ramsdale je svakako među najboljima u Sheffieldu, transfer je izgledan.

RAFINHA NA METI BLAUGRANE?
Kako javljaju francuski mediji, Barcelona je zapela za Rafinhu Alcantaru. Nismo presigurni otkuda im sredstva zbog brojnih finanyijskih poteškoća, no računica dobiva smisao uz želju PSG-a da se otarasi njegovog skupog ugovora. Čekamo rasplet...

PSG LOVI JOŠ JEDNOG STOPERA
Kao da im Ramos nije bio dovoljan, čelnici francuskog doprvaka traže nova pjačanja u zadnjem redu. Kalidou Koulibaly bi na ljeto mogao napustiti svoj Napoli...

UNITED KVARI SAVRŠENE PLANOVE BARCI
Čim je propala razmjena na relaciji Atletico - Barcelona, Saul je počeo dobivati nove ponude. Najnovija stiže s Old Trafforda, 50 miliona eura. Čeka se odgovor iz Madrida.

JOVIĆ PRED SENZACIONALNOM POSUDBOM?!
Ovo će biti zanimljivo. Iako je Luka Jović, prema izjavama čelnika Real Madrida za sad u planu za prvu ekipu naredne sezone, Gazzetta delo Sport tvrdi da su ljuti i mrski gradski rivali iz Italije zapeli za ovog napadača. Više o tome čitajte OVDJE.

BAYERN PRATI WERNERA
Bavarci razmišljaju o Timu Werneru kao potencijalnom pojačanju. Trener Bayerna Julian Nagelsmann dobro poznaje napadača Chelseaja i cijeni ga kao igrača, javlja Sport.de.

WHITE SPREMAN ZA LIJEČNIČKI
Već se duže vrijeme priča o mogućem prelasku Bena White iz Brightona u redove Arsenala, a čini se da je njegov dolazak sada samo pitanje dana. Prema pisanju Sky Sportsa, stoper engleske reprezentacije u srijedi bi trebao obaviti liječnički i realizirati 50 miliona eura vrijedan transfer.

DYBALA OSTAJE U JUVENTUSU
Nakon što je Pavel Nedved danas potvrdio da Ronaldo ostaje u Torinu, ista vijest stiže i za argentinskog napadača Paula Dybalu te bi mu uskoro trebao biti ponuđen novi ugovor.

"Allegri puno očekuje od Dybale i Ronalda. Ne želi pregovarati o njihovoj prodaji", rekao je čelnik Stare dame. 

CAMAVINGU TRAŽE ENGLEZI, ALI ON ŽELI U REAL
Britanski mediji pišu kako su Manchester United i Chelsea kontaktirali Rennes oko Eduarda Camavinge, jednog od najvećih talenata na svijetu.

Ipak, Marca prenosi vijest kako 18-godišnjak želi samo u Real Madrid, klub za koji navija od malih nogu.

ARNAUTOVIĆ SE VRAĆA U SERIE A
Austrijski reprezentativac spreman je vratiti se u Italiju. Calciomercato piše kako ga želi Bologna i spremna je kineskom SiPG-u platiti tri miliona eura odštete i milion eura bonusa. 

Arnautović je igrao za Inter s kojim je 2010. godine osvojio Ligu prvaka.

TRIPPIER OČAJNIČKI ŽELI U UNITED
Više otočkih i španskih medija piše kako je Manchester United u fazi pregovora s Kieranom Trippierom. 

Bek Atletico Madrida navodno silno želi otići iz Španjolske u Manchester, ali čini se kako španjolski klub ima druge planove. Atletico, naime, ima veću želju prodati Saula Nigueza i osloboditi budžet njegove plate.

ARSENAL SE RJEŠAVA LACAZETTEA
Sun piše kako Arsenal neće ponuditi novi ugovor Alexandru Lacazetteu. On istječe iduće ljeto, a Topnici ga žele prodati kako bi došli do novca kojim bi mogli dovesti Tammyja Abrahama iz Chelseaja.

UNITED SE RJEŠAVA NAPADAČA?
Mirror donosi vijest kako je Ole Gunnar Solskjaer dao zeleno svijetlo vodstvu kluba da se riješi Anthonyja Martiala. Čini se da bi francuski napadač mogao biti prva žrtva na Old Traffordu nakon dolaska Jadona Sancha, fantastičnog engleskog krilnog napadača.

Isti izvor navodi i da United želi prodati Francuza kako bi dobio novac za daljnje aktivnosti na tržištu. Prema Transfermarktu, Martial vrijedi 45 miliona eura.

GUARDIOLA PRIČAO S VELIKOM ŽELJOM, TRANSFER SVE BLIŽE
Pep Guardiola ima nekoliko želja, a vodeća je Jack Grealish fudbaler Aston Vile. Ostrvski mediji prenose vijest da su Gaurdiola i Grealish razgovarali, a sada su na potezu klubovi.

Aston Villa ispod ponude od 100 miliona eura ne želi da pregovara, a čini se da je City spreman poslati pomenutu ponudu i to malo podebljanu. Tačnije Građani bi Villi poslali ponudu od 110 miliona eura, a Grealishu platu od 200.000 sedmično.

Dailymail također prenosi vijest da je Grealish navodno pristao na ove uslove, ali u Villi se još razmišljaju.

Novac bi stigao u kasu, ali pitanje da li bi se potrošio na pravi način, tačnije da li bi se mogao pronači igrač poput Grealisha, obzirom da je reprezentativac Engleske glavni pokretač i srce tima s Villa parka.

Ova priča će uskoro dobiti zvaničan epilog, a sve je izglednije da će Grealish put Etihada.

Učitaj još novosti