24. 07. 2021 - 15:23
KLJUČA NA EVROPSKOJ PIJACI Transfer Kanea se itekako...
907
Shares
KLJUČA NA EVROPSKOJ PIJACI Transfer Kanea se itekako iskomplikovao, Ziyech na pragu transfera karijere, Griezmann blizu novog velikana, Chiellini u centru pažnje

VRLO BURAN DAN

KLJUČA NA EVROPSKOJ PIJACI Transfer Kanea se itekako iskomplikovao, Ziyech na pragu transfera karijere, Griezmann blizu novog velikana, Chiellini u centru pažnje

Sport.ba
24. 07. 2021 - 15:23
0
Shares

TOTTENHAM TRAŽI PREVIŠE
Manchester City odlučan je u namjeri da ovog ljeta dovede Harryja Kanea, no ne namjeravaju iskeširati Tottenhamu 185 miliona eura koliko bi zadovoljilo gazdu Daniela Levyja, tvrdi Daily Telegraph.

Ako ne uspije dovesti Kanea, Guardiola će vjerovatno tražiti drugog kapitalca za vrh napada. Aguero je otišao, na Gabriela Jesusa ne računa ozbiljno u 'najvećim' utakmicama (barem koliko smo vidjeli u završnici prošle sezone), a osim njega nema klasičnog napadača!

CAMAVINGA NE ŽELI U UNITED
Eduardo Camavinga odbit će transfer u Manchester United jer bi radije igrao u Španiji, piše Manchester Evening News.

United traži defenzivnog veznjaka, a mlada zvijezda Rennesa jedan je od najboljih i najtraženijih tinejdžera u Europi. Ranije su ga mediji povezivali s Real Madridom.

EMERSON SE VRAĆA NA APENINE?
Napoli i Chelsea pregovaraju o transferu lijevog beka Emersona Palmierija (26), koji je s Italijom nedavno osvojio naslov europskih prvaka, ali zasad nisu blizu dogovora, objavili su talijanski mediji.

Standardni prvotimac na poziciji lijevog bočnog igrača u Chelseaju je engleski reprezentativac Ben Chilwell, dok je Emerson prošle sezone upisao samo dva nastupa u Premier ligi, a ukupno 15 u svim natjecanjima.  Emersonu ugovor s londonskim klubom ističe u lipnju 2022., ali Chelsea može aktivirati opciju za još godinu dana. 

Na dolasku Emersona inzistira novi trener Napolija Luciano Spalletti koji ga je trenirao u Romi. Emerson je obavijestio vodstvo Chelseaja da želi napustiti klub, ali Englezi traže 20 milijuna eura odštete, dok Napoli nudi deset milijuna. Upravo je 20 miliona eura Chelsea platio Romi u januaru 2018. za talijanskog reprezentativca. 

 Pregovori Napolija i Chelseaja i dalje traju, a poznavatelji prilika vjeruju da će ipak postići dogovor. 

VARANE BLIZU OLD TRAFFORDA
Manchester United i Real Madrid su u završnim pregovorima oko dolaska Raphaela Varanea na Old Trafford. 

'Kraljevski' klub, navodno, bi pustio francuskog stopera za 50-ak miliona eura budući da bi on već sljedećeg ljeta mogao napustiti igrač potpuno besplatno. 

U ovo vrijeme teške krize čak i najveći klubovi poput Reala i Barcelona smanjuju plaće svojim igračima, no Sky Sport piše da će United dati Varaneu platu duplo veću nego što je ima u Realu!? Za Engleze krize očito nema...

POGBA ODLAZI, GORETZKA DOLAZI?
Francuski reprezentativac Paul Pogba mogao bi napustiti Manchester United u ovom prijelaznom roku budući da mu aktuelni ugovor ističe već sljedećeg ljeta. Novi ugovor ne želi potpisati, a sljedećeg ljeta otići će potpuno besplatno. United je za Pogbu Juventusu iskeširao 105 milijuna eura.

Ipak, ne žele ništa prepuštati slučaju pa su se već angažirali oko dovođenja pouzdanog veznjaka Bayerna, Leona Goretzke. Njemu također sljedećeg ljeta ističe aktualni ugovor, no novi trener Bavaraca Julian Nagelsmann želi da njemački reprezentativac produži ugovor.

Za Pogbine usluge, navodno, je zainteresiran PSG koji očito radi sve kako im ove sezone titula prvaka europe ne bi pobjegla iz ruku.

ZIYECH U MILAN?
Trebao je biti ogromno pojačanje za Chelsea u protekloj sezoni, ali u Premiershipu je startao tek 15 utakmica. Hakim Ziyech mogao bi nastaviti karijeru u Milanu, piše Daily Mail.

Marokanski reprezentativac nije zadovoljan minutažom u klubu te želi saznati koliko na njega računa Thomas Tuchel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hakim Ziyech (@hziyech)

Chelsea je prošlog ljeta za marokansku zvijezdu iskeširao 40 miliona eura Ajaxu. 'Ispod cijene' ga sigurno neće dati pa je moguća i posudba na San Siro.

GRIEZMANN UMJESTO RONALDA
Katalonski Sport piše da bi Antoine Griezmann ovog ljeta mogao preseliti iz Madrida u Torino. Želi ga Juventus koji bi ga doveo na posudbu ako na kraju ipak ostane bez Cristiana Ronalda za kojeg se piše da bi mogao u PSG.

MLADA ZVIJEZDA PSV-A SVE BLIŽA BORUSSIJI
Fabrizio Romano objavio je da je transfer Donyella Malena iz PSV-a u Borussiju praktički dogovren.

Nijemci bi za nizozemskog reprezentativca trebali platiti 35 miliona eura.

EVROPSKI PRVAK ZATRAŽIO TRANSFER U INTER
Marcos Alonso zatražio je od Chelseaja transfer u Inter, pišu talijanski mediji. 

Gazzetta dello Sport javlja da europski prvak traži između 15 i 20 miliona eura za 30-godišnjeg španjolskog beka, a Inter bi ga, dakako, radije uzeo na jednogodišnju posudbu i otkupio idućeg ljeta.

CHIELLINI SVE DALJE OD OSTANKA
Giorgiu Chielliniju ovog je ljeta istekao ugovor. Razmatrao je umirovljenje nakon Eura, ali nakon osvajanja europske titule i odličnih igara predomislio se te uskoro počinje pregovore s Juventusom o povratku. Gazzetta dello Sport piše da će legendarni stoper, koji će idućeg mjeseca napuniti 37 godina, tražiti dvogodišnji ugovor i povišicu s 3.5 na pet miliona eura godišnje plaće.

Gazzetta piše i kako će Juventus taj zahtjev najvjerojatnije odbiti jer pokušava smanjiti troškove na plaće svojih igrača, a ne ih povećati.

CAMAVINGA NE ŽELI U UNITED
Eduardo Camavinga odbit će transfer u Manchester United jer bi radije igrao u Španjolskoj, piše Manchester Evening News.

United traži defenzivnog veznjaka, a mlada zvijezda Rennesa jedan je od najboljih i najtraženijih tinejdžera u Europi. Ranije su ga mediji povezivali s Real Madridom.

Učitaj još novosti