24. 07. 2021 - 15:06
SAPUNICA OKO PJANIĆA NIKAD BLIŽE KRAJU Velikan prodaje...
907
Shares
SAPUNICA OKO PJANIĆA NIKAD BLIŽE KRAJU Velikan prodaje zvijezdu da ga dovede: Mire će pristati i na mnogo manja primanja, trener ga jedva čeka vidjeti na djelu

ŠPANCI TVRDE

SAPUNICA OKO PJANIĆA NIKAD BLIŽE KRAJU Velikan prodaje zvijezdu da ga dovede: Mire će pristati i na mnogo manja primanja, trener ga jedva čeka vidjeti na djelu

24. 07. 2021 - 15:06
0
Shares

Bh. reprezentativac i član Barcelone, Miralem Pjanić, ponovo je bio tema španskih medija odnosno njegova sudbina u klubu s Kamp Noua.

Poznato je od ranije da je Juventus pokazao interes da vrati Pjanića u svoje redove, ali žele prvo prodati Velšanina Arona Ramzija (Aaron Ramsey) kako bi stvorili mjesto za Pjanića, a osim toga naš reprezentativac će morati pristati i na smanjenje plate, jer u Juveu ne žele da plaćaju 8,4 miliona eura godišnje koliko je Miralemova plata.

Katalonski Sport piše kako je Pjanić ipak spreman da smanji primanja kako bi se vratio tamo gdje mu je najbolje i da se uskoro očekuje finalizacija pregovora.

I direktor Barce, Metju Alemani (Mateu Alemany) govorio je o mogućem odlasku Pjanića, kao i Samjuela Umtitija (Samuel Umtiti) iz kluba u ljetnom prijelaznom roku.

- Oba igrača imaju velike karijere, ali prošle sezone nisu mnogo igrali. Poznata nam je situacija i razmatramo mogućnosti da im nađemo druge klubove, izjavio je Alemani.

Massimiliano Allegri je, kako pišu italijanski mediji, već razgovarao s Pjanićem i između njih postoji usmeni sporazum u kojem su trener i fudbaler zajedno izrazili želju za novom saradnjom.

Pjanić je od 2016. do 2020. igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka. U prošloj sezoni Pjanić je odigrao samo 30 utakmica u svim takmičenjima za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

 

Učitaj još novosti