07. 07. 2021 - 08:00
10 GODINA ČEKAO PRAVU ŠANSU, A ONDA ZALUDIO SVE Odbranio tri...
907
Shares
10 GODINA ČEKAO PRAVU ŠANSU, A ONDA ZALUDIO SVE Odbranio tri penala simulirajući OVO! Pogledajte show golmana Gaučosa

COPA AMERICA

10 GODINA ČEKAO PRAVU ŠANSU, A ONDA ZALUDIO SVE Odbranio tri penala simulirajući OVO! Pogledajte show golmana Gaučosa

07. 07. 2021 - 08:00
0
Shares

Argentina je u novom finalu Copa Americe, a osim Messiju Gaučosi itekako trebaju zahvaliti i svom fenomenalnom golmanu.

Emiliano Martinez konačno je u 28. godini dočekao priliku i onda ju je spektakularno iskoristio.

Nakon 10 godina u Arsenalu, koje je proveo potucajući se po posudbama u većinom niželigašima, prošlog ljeta prešao je u Aston Villu i odmah u debiju odbranio penal. Do kraja sezone izjednačio je klupski rekord po broju utakmica bez primljenog gola (15), a navijači su ga izabrali za igrača sezone. 

U reprezentaciji Argentine nije mu išlo ništa bolje. Od prvog poziva u nacionalnu momčad do debija za nju prošlo mu je tačno deset godina. Prvu utakmicu za Argentinu na velikom takmičenju imao je na aktuelnoj Copa Americi protiv Čilea i odmah na njoj odbranio penal Arturu Vidalu.

Polufinale Cope protiv Kolumbije bila je Martinezova utakmica života. Rezultat je u regularnom dijelu bio 1:1 i odmah nakon toga pucali su se penali. 

Martinez, koji je kao što se vidjelo iz priloženog specijalist za penale, briljirao je u raspucavanju. Odbranio je udarce Davinsonu Sanchezu, Yerryju Mini i Edwinu Cardoni. Jedini koji ga je uspio savladati bio je Miguel Borja. 

Penal seriju možete pogledati OVDJE.

Martinez je rivale izluđivao trash-talkom prije nego što bi izveli penal i simuliranjem vođenja ljubavi nakon sjajnih odbrana.

Uz takvog golmana Argentina nije mogla pasti. Za nju je penal promašio samo Rodrigo De Paul, a pogodili su Messi, Leandro Paredes i Lautaro Martinez. 

To je dovelo do finala iz snova. U nedjelju na Maracani za naslov prvaka Južne Amerike igraju Brazil i Argentina, Neymar protiv Messija. Klasik koji se ne propušta. 

Učitaj još novosti