25. 06. 2021 - 15:10
Perezov intervju o kojem bruji Španjolska: Ramos, Zidane,...
907
Shares
Perezov intervju o kojem bruji Španjolska: Ramos, Zidane, Mbappe... Sve je otkrio

Dugi intervju za španske medije

Perezov intervju o kojem bruji Španjolska: Ramos, Zidane, Mbappe... Sve je otkrio

25. 06. 2021 - 15:10
0
Shares

Florentino Perez dao je novi u nizu iznimno čitanih dugih intervjua za španjolske medije. 

Sada je tema dana u toj zemlji ono što je Realov predsjednik rekao za poznatu emisiju El Transistor radijske postaje Onda Cero. 

Superliga, Realova budućnost, Zidane, Ramos, Bale, Mbappe, Marcelo, Ancelotti... samo su neke od tema kojih se dotaknuo.

Kao i uvijek kada govori, Perez je isticao svoje zasluge i dobročinstva: "Ušao sam u nogomet prije 20 godina kako bih ga promijenio. I učinio sam to. Napravio sam ga boljim."

Nešto kasnije je, pak, sam sebi skočio u usta ovom izjavom: "Nogomet umire i tko to ne vidi, slijep je."

"Dok mi gubimo milijune, Čeferin sam sebi povećava plaću. Tko je ovdje lud?!"

"Što je pošlo po zlu sa Superligom? Ništa, još radimo na njoj. Pokrenuli smo je zato što nogometom vladaju navijači, pa smo ušli u projekt kao 12 klubova s najviše navijača u Europi. Ne mogu tamo ući svi klubovi koji bi to htjeli, jer natjecanje tako gubi prestiž i draž. Recimo, utakmica s Romom nema prestiž i draž poput one s Manchester Unitedom. Uglavnom, Superliga nije zatvorena liga! Stvar je u tome da neke utakmice donose gubitak, a druge dobit i klubovi koji generiraju najveće prihode trebaju što češće igrati međusobno. Engleski klubovi su se prestrašili pritiska UEFA-e i potpisali su ono što nisu smjeli. UEFA nas ne smije izbaciti iz Superlige, sudovi su to zabranili, iako je Čeferin to htio. Nisam pričao s Čeferinom. Dok mi gubimo milijune, Čeferin sam sebi povećava plaću. Tko je ovdje lud?!"

"Real je preživio zahvaljujući velikodušnim igračima"

"Nogomet je upropašten i umire. Tko to ne vidi, slijep je. Real je preživio dvije jako teške godine. U ovu je trebao ući s 900, a ušao je sa 600 milijuna eura. Velikodušnost igrača, koji su se odrekli dijela plaća, pomogla nam je da preživimo ove dvije godine. Europski klubovi su tijekom koronakrize izgubili osam milijardi eura. Real je, usprkos svemu, opstao."

"Bit ću oduševljen ako Ramos nađe klub koji će mu dati ono što mi nismo mogli. Ronaldo je to uspio"

"Bilo mi je jako teško na oproštaju Sergija Ramosa. Volim ga kao sina, ja sam ga doveo u Madrid. Divim mu se i on je legenda Reala. Mi smo mu ponudili ugovor i jasno mu rekli koji je rok do kada se mora odlučiti, a on se pravio da to ne zna. Mislio je na neke druge stvari i život ide dalje. Uvjeren sam da će mu biti dobro gdje god da ode, ali ovo je njegov dom, u koji je uvijek dobrodošao. Bit ću oduševljen ako Ramos nađe klub koji će mu dati ono što mi nismo mogli. Isto se desilo i Cristianu Ronaldu. Uostalom, ovdje sam kako bih govorio o budućnosti, a ne o prošlosti. Ramos je već sve rekao i ja ne trebam više govoriti o tome."

"Zidane nije otišao zbog mene, nego zbog medija"

"Jako dugo i dobro poznajem Zidanea, pa nisam bio iznenađen kada je naglo otišao na kraju nedavne sezone. Ovo je bila jako teška godina za Klub i kada mi je rekao da opet odlazi, proveo sam cijelo popodne nagovarajući ga da ostane. Kunem se unucima da nisam pročitao njegovo oproštajno pismo, jer ga nije pisao on. Predobro ga znam. Zidane nije napustio klub jer nije imao podršku od mene, kako piše u tom pismu, nego zato što je bio umoran od medija i novinara. Osim toga, Zidane mašta o tome da postane izbornik Francuske. Može li Zidane i treći put postati Realov trener? Naravno da može."

"Dovodim najbolje igrače na svijetu jer je to ono što žele navijači Reala. Je li Mbappe jedan od njih? Naravno"

"Ljudi mi vjeruju jer znaju što sam sposoban uraditi. Znaju da dovodim najbolje igrače na svijetu jer je to ono što žele navijači Reala. Je li Mbappe jedan od njih? Naravno. Međutim, ne želim pričati o igraču koji nije naš. Pregovori i transferi odvijaju se nakon Eura."

"Bale je naš i jedan od najboljih"

"Bale je naš i jedan od najboljih europskih igrača. Nikada neću zaboraviti njegov akrobatski gol Liverpoolu u finalu Lige prvaka pa onda ključni gol Atleticu također u finalu LP-a, a gdje je tek onaj slalom i golčina Barceloni u finalu Kupa kralja..."

"Marcelo postaje kapetan"

"Marcelu je ostala jedna godina ugovora i on će biti novi kapetan Reala. Zaslužio je tu počast jer ovdje je tolike godine te je, uz Roberta Carlosa, najbolji lijevi bočni svih vremena."

"Ancelotti nam nije bio zadnja, nego prva opcija. Nisam pregovarao ni s kim drugim"

"Oduševljeni smo što se u Klub vratio Ancelotti. Nije istina ono što pišu mediji, da nam je bio zadnja opcija. Bio nam je prvi izbor. Nisam pregovarao s Allegrijem ili Conteom. Pochettino ima ugovor."

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti