19. 06. 2021 - 13:44
BARCELONA SVAKIM DANOM IZNENAĐUJE NAVIJAČE: Skupo plaćeno...
907
Shares
BARCELONA SVAKIM DANOM IZNENAĐUJE NAVIJAČE: Skupo plaćeno pojačanje odlazi kao slobodan igrač

BARCELONA SVAKIM DANOM IZNENAĐUJE NAVIJAČE: Skupo plaćeno pojačanje odlazi kao slobodan igrač

19. 06. 2021 - 13:44
0
Shares

Nakon što je Barcelona tokom ovog ljetnog prelaznog roka dovela u svoje redove Sergija Aguera, Erica Garciju, Emersona, a pred potpisom se nalazi i Memphis Depay, čini se da će prvi fudbaler sa Nou Campa, ali kao slobodan igrač, otići Ousmane Dembele. 

Francuz, koji je za 105 miliona prije četiri godine iz Borussije Dormtmund stigao na Nou Camp, nije uspio da se nametne i prilagodi sistemu igre koji forsira španski velikan u posljednjih nekoliko godina, pa je više vremena provodio na klupi, nego što je bio na terenu. 

Njegov ugovor sa Blaugranom ističe sljedeće sezone, u junu 2022. godine. Iako se spominjala mogućnost da produži saradnju sa ovim klubom, Dembele će, ipak, na kraju napustiti redove Barcelone.

Interes za negove usluge su pokazali PSG, Juventus i Manchester City, pa je Barcelona svjesna da bi prodajom Francuza mogla zaraditi dosta novca, koja bi usmjerila na dolazak novih pojačanja za sljedeću sezonu.

Dembele je trenutno skocentrisan na Evropsko prvenstvo sa Francuskom, a nakon što se završi prvenstvo Starog kontintenta, Francuz će uzeti nekoliko slobodnih kako bi se odmorio. 

Međutim, jedno je sigurno, Dembele će u Barceloni ostati još godinu dana. Nakon što se završi sljedeća sezona, on će besplatno otići sa Nou Campa. Da li će njegov novi klub biti PSG, Juventus ili Manchester City, ostaje nam da vidimo.  

Učitaj još novosti