19. 06. 2021 - 12:25
Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?
907
Shares
Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?

Najveći transferi FK Sarajevo: Gdje je na listi Vladan Kovačević?

19. 06. 2021 - 12:25
0
Shares

FK Sarajevo je u 2021. godini realizovao tri izlazna transfera koji su u klupsku kasu prema nezvaničnim podacima donijela preko dva miliona KM. 
Nakon što su Amar Rahmanović i Benjamin Tatar otišli zimus, u petak je ozvaničen odlazak Vladana Kovačevića. Najbolji golman Premijer lige karijeru nastavlja u Poljskoj.

Kovačević je potpisao trogodišnji ugovor sa viceprvakom Ekstraklase, ekipom Rakawa iz Czestochowa te ga u novoj sezoni osim u domaćim takmičenjima čekaju nastupi u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Ovaj 23-godišnjak je bio prezadovoljan prvim utiscima u klubu. Kazao je da je dosada razgovarao sa sportskim direktorom te da je dva čeka da upozna nove saigrače.

Prema nezvaničnim informacijama iz Poljske Kovačevićev transfer je iznosio 500.000 eura s tim da će Sarajevo imati pravo na 20 % od narednog transfera što je odličan procenat.

Prodati golmana je obično teže nego napadača ili veznjaka, a interesanto da je Kovačević je bio skuplji od Rahmanovića (300.000 eura) i Tatara (290.000 eura).

Transfer realizovan pod navedenim uslovima Kovačevića stavlja na treće mjesto liste najvećih transfera FK Sarajevo, iza Gojka Cimirota i Nihada Mujakića.

Cimirot je 2015. godine otišao u PAOK za 1.4 miliona eura. To je ujedno i dalje najveći izlazni transfer u historiji Premijer lige. Milionski transfer realizvao je još Nihad Mujakić koji je otišao u Kortrijk za 1.1 miliona eura.

 

Učitaj još novosti