18. 06. 2021 - 16:58
Hummels objasnio zašto je njegov sin SLAVIO KADA JE ZABIO...
907
Shares
Hummels objasnio zašto je njegov sin SLAVIO KADA JE ZABIO AUTOGOL protiv Francuske

Hummels objasnio zašto je njegov sin SLAVIO KADA JE ZABIO AUTOGOL protiv Francuske

18. 06. 2021 - 16:58
0
Shares

Reprezentacija Njemačke poražena je prije nekoliko dana od Francuske sa 1:0 u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Njemačka i Francuska odigrale su svoj meč na Allianz Areni u Minhenu, a ljubitelji fudbala mogli su uživati u ovom okršaju.

Međutim, na kraju su više razloga za slavlje imali francuski navijači jer su aktuelni prvaci svijeta uspjeli da pobjede sa 1:0. Odlučujući trenutak desio se sredinom poluvremena kada je Mats Hummels zabio autogol.

Hummels je bio tragičar u porazu svoje selekcije zbog čega se našao na meti njemačkih medija nakon utakmice, ali u njegovu odbranu stao je selektor Joachim Low.

"Bila je to utakmica iznimnog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili smo se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo kriviti Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve zaustaviti", rekao je Low i dodao.

"No, ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još uvijek su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo ispraviti".

Nakon utakmice oglasio se i Hummels koji je objasnio njemačkim medijima zašto je njegov sin slavio kada je on postigao autogol.

"On je slavio gol i skakao. Premlad je da shvati neke stvari. On misli da je lopta u mreži uvijek dobra stvar pa je bio sretan kad sam ju ja tamo poslao. Morat ću ga naučiti u budućnosti da to nije uvijek slučaj", izjavio je defanzivac Njemačke.


Nijemce već sutra očekuje novi derbi kada će od 18 sati igrati protiv selekcije Portugala, dok u drugom meču ove grupe igraju Francuska i Mađarska.

 

Učitaj još novosti