18. 06. 2021 - 17:15
Eriksen USPJEŠNO OPERISAN, ugrađen mu defibrilator, evo kad...
907
Shares
Eriksen USPJEŠNO OPERISAN, ugrađen mu defibrilator, evo kad napušta bolnicu!

Eriksen USPJEŠNO OPERISAN, ugrađen mu defibrilator, evo kad napušta bolnicu!

18. 06. 2021 - 17:15
0
Shares

Danski reprezentativac i nogometaš Intera Christian Eriksen uspješno je operisan.

La Gazzetta dello Sport piše da je Eriksen podvrgnut operativnom zahvatu srca u četvrtak te da mu je ugrađen defibrilator. On je u subotu doživio zastoj srca tokom utakmice protiv Finske, odigrane u okviru Evropskog prvenstva.

Međutim, ukoliko Eriksen bude morao živjeti s defibrilatorom do kraja života, u italijanskoj Seriji A više neće moći igrati, jer je to u Italiji zabranjeno od 2017. godine.

U Italiji je zabranjen svaki kontaktni sport ukoliko osoba ima ugrađen sličan uređaj, dok je u nekim drugim ligama poput Premiershipa i nizozemske Eredivisije dozvoljeno. Primjer je defanzivac Ajaxa Daley Blind, koji igra nogomet iako ima ugrađen defibrilator.

Nekadašnji Interov veznjak Khalilou Fadiga je imao problem sa srcem nakon što je stigao u Inter 2002. godine, ali je karijeru nastavio u Premiershipu.

Međutim, ako Eriksen ne bude morao živjeti s defibrilatorom, on bi mogao imati šansu da se vrati u Seriju A. Prije toga bi uslijedio detaljan i komplikovan proces te medicinske provjere kako bi dobio dozvolu.

Eriksen će danas napustiti bolnicu, a za četiri-pet sedmica ga čekaju pregledi u Milanu. Ako ljekari dokažu da je problem bio privremen, defibrilator bi mogao biti uklonjen.

Učitaj još novosti