18. 06. 2021 - 16:41
Sergio Ramos NIJE JEDINI koji će se ovog ljeta oprostiti od...
907
Shares
Sergio Ramos NIJE JEDINI koji će se ovog ljeta oprostiti od Real Madrida, EVO KO JOŠ ODLAZI!

Sergio Ramos NIJE JEDINI koji će se ovog ljeta oprostiti od Real Madrida, EVO KO JOŠ ODLAZI!

18. 06. 2021 - 16:41
0
Shares

Iskusni defanzivac je u dresu kraljevskog kluba igrao čak 16 godina i sigurno je još uvijek jedan od najboljih odbrambenih igrača na svijetu.

Međutim, nakon pregovora s klubom nije došlo do dogovora da Ramos potpiše ugovor i svoju karijeru završi u dresu Real Madrida. Sigurno je da će imati dosta ponuda na stolu i bit će zanimljivo vidjeti gdje će Ramos nastaviti svoju karijeru.

Ipak, Ramos nije jedini defanzivac koji će ovog ljeta napustiti Kraljeve. Naime, na izlaznim vratima nalazi se i Raphael Varane koji također ne želi da produži ugovor s ovim klubom.

Real je ponudio francuskom reprezentativcu novi ugovor, ali Varane je odlučan da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. Kraljevi ne žele da i on narednog ljeta ode bez obeštećenja i spremni su da ga prodaju ovog ljeta.

Španski mediji danas su objavili da će Varane svoju odluku saopštiti nakon Evropskog prvenstva, ali da je već sada jasno da će to biti potvrda da napušta Real Madrid.


Također, pojedini francuski mediji objavili su da je Varane odlučan da se nakon deset godina vrati u Francusku i da karijeru nastavi u PSG-u.

Le Parisien je objavio prije nekoliko dana da je PSG spreman izdvojiti oko 60 miliona eura za Varanea što bi za Kraljeve sigurno bila odlična zarada.

Također, očekuje se da će Varane potpisati ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će godišnje zarađivati oko deset miliona eura. Zvanična potvrda transfera trebala bi se desiti upravo nakon Evropskog prvenstva.

Varane je u Real Madrid stigao još prije godine iz Lensa kada je plaćen deset miliona eura i pokazao se kao pun pogodak kluba sa Santiago Bernabeua.

 

Učitaj još novosti