18. 06. 2021 - 14:33
ERKISEN OPERISAN! NAŽALOST, ovako stvari stoje za njegovu...
907
Shares
ERKISEN OPERISAN! NAŽALOST, ovako stvari stoje za njegovu karijeru!

Završena karijera

ERKISEN OPERISAN! NAŽALOST, ovako stvari stoje za njegovu karijeru!

18. 06. 2021 - 14:33
0
Shares

Christian Eriksen danas je uspješno operisan i narednog petka se očekuje da bude pušten iz bolnice.

Eriksen je kolabirao prošle subote u meču Danske i Finske, ali je brzom intervencijom ljekara i njegovih saigrača spašen njegov život.

On, prema trenutnim navodima, neće moći da igra nogomet, ali moći će da vodi normalan život sa ugrađenim defibrilatorom, koji će mjeriti i kontrolisati otkucaje srca.

S ugrađenim defibrilatorom Eriksen ionako ne bi mogao da igra u italijanskoj Seriji A, ali prema posljednjim informacijama, on svakako neće ništa prepuštati slučaju i neće ponovo na teren.

Lucio Mos, predsjednik italijanskog društva za sportsku kardiologiju, pričao je tokom gostovanja na radiju Punto Nuovo o pravilima koja zabranjuju igračima u Italiji da igraju ako imaju ugrađene defibrilatore.

“Postoje stvari koje mogu izbjeći i najpažljivije provjere, također zato što su istrage periodične, pa se problem ove vrste može pojaviti između jedne i druge provjere. Italijanski su propisi najstroži na svijetu i zato je broj iznenadnih smrtnih slučajeva tokom tjelesne aktivnosti mnogo manji nego u drugim zemljama. Protokoli su vrlo strogi, pa se čini nemogućim da ćemo Eriksena ponovno vidjeti u Seriji A", rekao je Mos.

Nekadašnji veznjak Tottenhama s Interom je osvojio Scudetto prije nego je krenuo na Evropsko prvenstvo.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti