18. 06. 2021 - 13:47
DANSKI NAPADAČ: UEFA laže. Natjerali su nas da igramo nakon...
907
Shares
DANSKI NAPADAČ: UEFA laže. Natjerali su nas da igramo nakon što se Eriksen srušio

Martin Braithwaite

DANSKI NAPADAČ: UEFA laže. Natjerali su nas da igramo nakon što se Eriksen srušio

18. 06. 2021 - 13:47
0
Shares

Napadač Danske Martin Braithwaite otkrio je da se Christian Eriksen suigračima javio iz bolnice neposredno nakon što je njegova Danska poražena od Belgije s 2:1 u drugoj utakmici na Euru.

Osim toga, centarfor Barcelone požalio se novinarima zbog načina na koji je UEFA tretirala njegovu reprezentaciju nakon nemilog događaja s Eriksenom. 

Danac kaže da UEFA laže

Braithwaite tvrdi da je UEFA njega i suigrače natjerala da igraju utakmicu nakon šoka koji su pretrpjeli te da su zato poraženi od Finske.

"Eriksen nam se javio nakon utakmice u našu zajedničku WhatsApp grupu. Rekao nam je da smo bili fantastični, pročitao sam poruku dok sam hodao prema svlačionici", rekao je Braithwaite pa dodao da nije istina da su igrači sami tražili nastavak utakmice, kako su UEFA i danski savez priopćili javnosti:

"Pobijedili bismo u prvoj utakmici, siguran sam u to, ali natjerali su nas da, nakon svega što se dogodilo, igramo utakmicu. Ne govore istinu kad kažu da smo sami tražili nastavak, to je laž. Nevjerojatno je da i dalje imamo samo nula bodova, ali nadam se da ćemo se kvalificirati."

UEFA tvrdi jedno, Braithwaite drugo

Podsjetimo, kada je nakon prekida utakmice potvrđena informacija da je Eriksen stabilno, UEFA  je objavila da su igrači obje momčadi inzistirali na tome da se susret nastavi. Čak se pisalo da je Eriksen osobno nazvao svoje suigrače iz bolnice i tražio od njih da igraju. Sudeći prema Braithwaiteovoj izjavi, to nije bio slučaj.

Nakon gotovo dva sata pauze odigrale su se četiri minute prvog poluvremena nakon kojih su uslijedili kratka stanka i početak drugog poluvremena. Finska se bolje snašla i u drugom dijelu došla do gola i velika tri boda iz jedinog udarca na cijelom susretu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti