15. 06. 2021 - 08:08
REAL OSTAJE BEZ VELIKE ZVIJEZDE Jedan od najboljih odbio...
907
Shares
REAL OSTAJE BEZ VELIKE ZVIJEZDE Jedan od najboljih odbio produžiti ugovor jer želi u PSG: Dobio je ponudu koja se NE ODBIJA, Real će sjajno zaraditi

VARANE SELI U PARIZ?!

REAL OSTAJE BEZ VELIKE ZVIJEZDE Jedan od najboljih odbio produžiti ugovor jer želi u PSG: Dobio je ponudu koja se NE ODBIJA, Real će sjajno zaraditi

15. 06. 2021 - 08:08
0
Shares

Španski mediji polako "kroje" novi sastav Reala kojeg će od naredne sezone voditi ponovo Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti).

Spominje se odlazak čak sedam igrača iz trenutne postave Kraljeva.

Od zvučnijih imena, tu su Isko (Isco), Serđo Ramos (Sergio) i Rafael Varan (Raphael Varane), dok će ekipu vjerovatno napustiti i Luka Jović, Dani Cebaljos (Ceballos), Martin Odegard (Odegaard) i Mariano Diaz.

Najviše čudi otpisivanje Raphaela Varanea, jednog od Zidaneovih miljenika. On je ranije bio na meti Man. Uniteda.

Ramos bi vrlo lako mogao završiti u PSG-u ili Manchester Unitedu, Ceballos i Odegaard najvjerovatnije i dalje ostaju članovi Arsenala (gdje su boravili na posudbi), dok je poprilično neizvjesno gdje će završiti Luka Jović.

Konkretna pojačanja još niko ne spominje, ali već odavno je poznato da će Kraljevi pokušati angažovati zvijezdu PSG-a Mbapea (Mbappe).

Ipak, vratimo se Varanu. Činilo se da će stameni Francuz skoro pa sigurno završiti na "Teatru snova", ali izgleda da od toga nema ništa.

Naime, 28-godišnji francuski branič u trenutnom ugovoru zarađuje 4.3 miliona funti, dok bi mu s potpisom novog Real Madrid povećao na 7.7 miliona funti godišnje.

Međutim, branič Real Madrida je želio sličnu platu kao kod Davida Alabe, koji će dobivati oko 10.7 miliona funti godišnje nakon što je potpisao iz Bayerna.

To mu u Junajtedu ne mogu priuštiti, pa je više nego izgledno da se Varan vraća u domovinu. Pojedini francuski mediji objavili su da je odlučan da se nakon 10 godina vrati u Francusku i da karijeru nastavi u PSG-u.

Navodno, Varan je poručio Florentinu Perezu da želi napustiti klub i potpisati za PSG, te se nada da mu predsjednik Reala neće praviti probleme kada stigne ponuda Parižana.

Le Parisien je objavio danas da je PSG spreman izdvojiti oko 60 miliona eura za Varana što bi za Kraljeve sigurno bila odlična zarada.

Također, očekuje se da će Varane potpisati ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će godišnje zarađivati oko 10  miliona eura. Zvanična potvrda transfera trebala bi se desiti početkom narednog mjeseca.

Učitaj još novosti