11. 06. 2021 - 07:48
Traže više novca: Borussia odbila ogromnu ponudu Uniteda za Sancha
907
Shares
Traže više novca: Borussia odbila ogromnu ponudu Uniteda za Sancha

Ponudili 78 miliona eura

Traže više novca: Borussia odbila ogromnu ponudu Uniteda za Sancha

11. 06. 2021 - 07:48
0
Shares

Engleski fudbaler Jadon Sancho vjerovatno će napustiti Borussiju iz Dortmunda u ljetnom prijelaznom roku.

Ovaj 21-godišnji fudbaler odavno se povezuje sa prelaskom u Manchester United, a Crveni đavoli su uputili zvaničnu ponudu za reprezentativca Engleske.

Tim sa Old Trafforda ponudio je 78 miliona eura za Sancha, ali je Borussia ovu ponudu odbila i traže više novca.

Za usluge sjajnog ofanzivca ekipa iz Dortmunda traži kupuno 95 miliona eura i da im se taj novac isplati u kraćem periodu nego što je United tražio da isplaćuje novac u ratama u narednih pet godina.

Međutim, očekuje se da će dogovor između Borussije iz Manchester Uniteda biti postignut veoma brzo i Sancha ćemo po svemu sudeći gledati na Old Traffordu od naredne sezone.

Mladi fudbaler se ne zamara previše transferom.

"Ne zamaram se špekulacijama. Samo sam fokusiran na svoje igre i na ekipu. To je najvažnije, a ostalo nije bitno za igru", rekao je Sancho danas, ali je istakao da mu se Dortmund itekako dopada.

"Dortmund je miran grad. Lako je otići na trening i vratiti se kući. Navijači uživaju u fudbalu i to je veoma dobro. Jedino mi smeta što sam odvojen od porodice, ali to je dio života", rekao je Sancho za BBC.

Sancho je član Borussije iz Dortmunda postao 2017. godine, a u klub je stigao za osam miliona funti iz omladinske selekcije Manchester Cityja.

Njegovo dovođenje ispostavilo se kao pravi potez jer je Englez zablistao u Dortmundu. Sancho je u protekle četiri godine nastupio u 137 utakmica i postigao je 50 golova za BvB.

Njemu Manchester United nudi ugovor od 13 miliona funti godišnje.

Sport.ba&SportSport.ba

Učitaj još novosti