10. 06. 2021 - 22:51
NIKO NE ŽELI PRUŽITI VELIKI UGOVOR: Cristiano u velikim problemima
907
Shares
NIKO NE ŽELI PRUŽITI VELIKI UGOVOR: Cristiano u velikim problemima

NIKO NE ŽELI PRUŽITI VELIKI UGOVOR: Cristiano u velikim problemima

10. 06. 2021 - 22:51
0
Shares


Cristiano Ronaldo će odluku o ostanku u Juventusu donijeti nakon Evropskog prvenstva.

Portugalska zvijezda nije u planovima novog trenera Massimiliana Allegrija, te se sve više govori o njegovom odlasku.

Interes za 36-godišnju zvijedu od strane drugih klubova postoji, ali ono što je veliki problem je plata koju Ronaldo želi.

On trenutno u Juventusu zarađuje čak 31 milion eura godišnje. Nijedan tim sa kojim se povezuje (PSG i Manchester United) ne želi mu dati toliko novca i on će morati da smanji zahtjeve ako želi otići.

Navodno želja za odlaskom već postoji jer Allegri nema namjeru graditi tim oko Ronalda već oko Paula Dybale i to je ključna stvar koja bi mogla Cristiana navesti na odlazak iz Torina.

"Cristiano će odlučiti o odlasku iz Juventusa"
Odlazak Cristiana Ronalda iz Juventusa česta je tema italijanskih medija u proteklom periodu.

Mediji sa Apenina navode kako novi trener Bianconera Massimiliano Allegri ne vidi Ronalda u svom projektu, a o svemu je govorio ugledni novinar Romeo Agresti, koji je jako blizak timu iz Torina.

On je istakao da se na sastanku između Allegrija i rukovodstva Stare dame govorilo o Ronaldovom odlasku iz kluba.

"Tokom sastanka između Allegrija i rukovodstva kluba govorilo se o odlasku Cristiana Ronalda. Portugalac će odlučiti kada i gdje će otići iz Juventusa", saopštio je Agresti.

Portugalsku zvijezdu ugovor sa Juventusom veže do juna naredne godine.

Allegri vjeruje da Ronaldo 'koči' razvoj ekipe i ne želi ga u timu
Novi trener Stare dame Massimiliano Allegri navodno nema namjeru da zadrži Cristiana u svom timu i spreman je da ga se odrekne.

Corriere Torino tvrdi da Allegri smatra da Cristiano 'koči' razvoj ekipe. Zbog toga je donio odluku da je Portugalac na prodaju u ovom prijelaznom roku.

Nema ekipa koje bi Ronaldu ponudile ugovor kakav ima u Juventusu. 31 milion eura godišnje je cifra koja odbija mnoge, ali navodno PSG i Manchester United ispituju mogućnost dovođenja Ronalda.

Legendarni Portugalac protekle sezone je bio najbolji strijelac Serije A, no dosta je bilo utakmica u kojima nije blistao na terenu.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Učitaj još novosti